Среща с Дистрикт Гуверньора г-н Борислав Къдреков
Дата: 21.07.2021

На 21.07.2021, в ресторант Клуб на Архитекта се състоя среща с Дистрикт Гуверньора г-н Борислав Къдреков по време на неформална сбирка на Ротари клуб София Интернешънъл. Други специални гости бяха Асистент Дистрикт Гуверньора, г-н Александър Василев и представители от СОУ за ученици с нарушено зрение „Луи Брайл“

На 21.07.2021, в ресторант „Клуб на Архитекта“ се състоя среща с Дистрикт Гуверньора г-н Борислав Къдреков по време на неформална сбирка на Ротари клуб София Интернешънъл. Други специални гости бяха Асистент Дистрикт Гуверньора, г-н Александър Василев и представители от СОУ за ученици с нарушено зрение „Луи Брайл“ .

Срещата с Дистрикт Гуверньора бе открита с реч от нашия президент г-жа Христина Малчевска, която представи ключовите и най-важни проекти на клуба през изминалата и предходните ротариански години. Благодарение на общите и индивидуални усилия на нашите членове и приятели от България и други държави, през годините Ротари клуб София Интернешънъл реализира проекти в различни сфери за над 1 мил. Евро, както и поредица от благотворителни събития.

Директорът на училището „Луи Брайл“ направи презентация за неговата дейност, условията в които учениците ще бъдат обучавани през предстоящата учебна година, както и представи необходимостта от финансова помощ нужна за изграждане и ремонт на входа на дневен център за професионално развитие към училището. Той е специализиран за деца и млади хора с различни увреждания.

Дистрикт Гуверньорът сподели в неговата реч темата на тази Ротарианска година, а именно „Служи за да променяш животи“, като подчерта няколко основни цели, които трябва да са част от дейността на всеки Ротари клуб тази година, а именно:
- Активен ротариански живот и приятелство
- Минимум един нов член през следващата година 21/22
- Проекти подпомагащи обществото – Дистрикт и Глобал Грантове

Президентът на Ротари клуб София Интернешънъл, г-жа Христина Малчевска, благодари на гостите и членовете за участието им и напомни за предстоящите летни срещи в Клуба на Архитектите на ул. Кракра 11, всяка сряда от 19 ч.