Компютърна зала за ромските деца в кв. "Факултета"
Дата: 15.11.2021

РК София Център успешно приключи проект по дистриктен грант на тема „Ромските деца на София - равни възможности чрез дигитални умения“. Средствата по проекта бяха за ремонт и оборудване на компютърна зала за стартиране на образователен процес за дигитална грамотност в народно читалище "Ромски таланти-2016" в кв. Факултета. Новата компютърна зала беше предадена на читалището на 30.10.2021.

В края на миналата година (2020) РК София Център получи чудесната новина, че проект на клуба е бил одобрен за дистриктен грант. Проектът беше на тема „Ромските деца на София - равни възможности чрез дигитални умения“. Средствата по проекта бяха за ремонт и оборудване на компютърна зала за стартиране на образователен процес за дигитално и присъствено обучение в народно читалище "Ромски таланти-2016" в кв. Факултета. Нашият 1-ви дистриктен грант в 15-годишната история на клуба!
Целта на проекта беше осигуряване на условия за образователен процес за дигитално ограмотяване и обучение на ученици от ромската общност.

От думи и на дело: тази година въпреки ограниченията, наложени от пандемията, с помощта на гранта и с усилията и даренията на членове на клуба, РК София Център ремонтира стая в читалището, която от "грозното пате" се превърна в "красавица", оборудвана с чинове, столове и компютри, с повече светлина през добавените нови прозорци, с допълнителна изолация за да не влиза влага - за да е удобно, приятно, читсо, светло и мотивиращо за децата да се учат в тази стая.

Радваме се да споделим, че стаята е готова! Предадохме ключовете от стаята на читалище "Ромски таланти -2016" на 30.10.2021. Следващата ни стъпка е подготвяне и стартиране на учебна програма за дигитална грамотност за ромски деца от 4 до 7 клас. Нямаме търпение да се захванем за работа!