РК София Център: от дигитална трансформация до Ротари чатбот с изкуствен интелект
Дата: 22.12.2021

Без дигитална грамотност не може да има дигитална трансформация както в бизнесите, така и в обществените организации. Дигиталната неграмотност днес е съществена част от функционалната неграмотност, която е една от зоните на фокус на Ротари. Ротари Клуб София Център тази година се фокусира върху дигиталната грамотност - както с проекти за ромски деца в кв. Факултета в София, така и в рамките на клуба и клубната служба.

Клубът започна своята трансформация с малки стъпки: активно изпозване на Вайбър за комуникация на членовете на клуба и на борда, засилване на активността на Фейсбук страницата, оборудване на залата за срещи за хибридни срещи (присъствено и онлайн), създаване на страница на клуба в социалната мрежа за бизнеси Линкедин... за да стигне до кулминацията: своя уеб-страничка с Ротари AI дигитален асистент (чатбот с изкуствен интелект) на 3 езика!


След няколко месеца работа върху проекта за "умен" Ротари чатбот, AI дигиталният асистент е вече активен. РК София Център стана първият клуб в България с Ротари AI чатбот! Твърде възможно е също това да е първият клуб в света, който използва разговорен AI.

Както при всеки AI чатбот, през следващите месеци ще продължи усърдната работа за да бъде бота напълно обучен да отговаря на въпроси за Ротари и клуба, но той вече съдържа над 90 информационни карти за Ротари и клуба, които са достъпни на 3 езика (български, английски и руски) и готови за всеки да скролне през тях и поразцъка, за да научите повече за нашата организация и клуба!

До този момент, Ротари клуб София Център нямаше свой уебсайт, така че клубът празнува два крайъгълни камъка в своята дигитализация: нова уеб страничка с и за своя Ротари AI чатбот!

Това е чудесна възможност за клуба да подобри представянето си онлайн, да получи нов иновативен, модерен и достъпен имидж, който е привлекателен за новите поколения - Милениал, поколение Z, и за общността като цяло, да поддържа интереса и лоялността към Ротари сред членовете, партньорите и приятелите на организацията.

Кратка справка:
AI чатботът е софтуерно решение с разговорен изкуствен интелект, което се слага на сайт или в друга онлайн платформа, и предоставя информация в чат формат: лесно, бързо, достъпно и мигновено, 24/7.
Ротари AI дигиталният асистент е специфично разработен като функционалност и съдържание за темите на Ротари клуба и организацията, което прави информацията лесно достъпна за всеки, който прояви интерес от която и да е точка по света, по което и да е време на денонощието. Това също така е иновативен инструмент в помощ на обучението на новите членове и комуникацията на клуба, инструмент за обратна връзка и контакт с общността и възможност за по-добро разбиране на общността и членовете с цел по-добро служене.

Кажете ни какво мислите!

Ето я страничката на клуба с "умния" Ротари чатбот:
https://sofia-center.rotarybg.club/