История на град Карнобат
Дата: 04.10.2012

Книгата е вече готова за печат.На срещата на РК Карнобат с ръководителя на проекта д-р Димчо Момчилов стана ясно,че от другата седмица книгата започва да се печата.Предстои презентация на книгата през следващия месец и в навечерието на празника на града 26.09.2012 г.За благородната кауза на РК Карнобат,с тежкия изследователски труд на екипа на д-р Момчилов и най-вече-щедрите спонсори ще научите от серия материали в медиите на гр.Карнобат.

"Карнобат през вековете"-книга за историята на град Карнобат е вече факт.
По идея на РК Карнобат,пред научен колектив с ръководител доцент д-р Димчо Момчилов беше поставена нелеката задача да напишат книга за историята на града.
Последваха редица благотворителни балове,акции за набиране на средства.Със средства от своите членове участва и клуба.
Спонсори на книгата станах много местни бизнесмени,частни лица,фирми.
Сред първите са "Винпром Карнобат","Винекс" Славянци и всички приятели на РК Карнобат които помогнаха в осъществяването на тази идея.
На 24.09.2012 г.-два дни преди празника на града в историческия музей на Карнобат се състоя официалната презентация на книгата.
На празника на града-26.09.2012 г. ротариански приятели пристъпиха към разпространение на книгата.
На училищата,читалището,църквата в града бяха подарени по един екземпляр.
Книгата е луксозно черно-бяло издание с отделна библиографска справка.
В края на книгата има списък на загиналите карнобатчани /както е правилното наименование на населението на града/ през Балканската и Междусъюзническа война,Първа и Втора световна война.