Писмо за м.Август на Атанас Атанасов, Дистрикт гуверньор 2012-2013, Д2482 България
Дата: 01.08.2012



Атанас Атанасов, ДГ 2012-2013
Д2482, България



Скъпи ротарианци,

Уважаеми мои приятели,

Август е месец на разширението и на членството. Това е моментът, в който гледаме напред в  нашата  Ротарианска  година  и  предвиждаме  възможности  за  разрастване, което  ще подобри нашата служба в общностите ни и нашата подкрепа на хуманитарните грантове по целия свят.

На срещата си през септември 2011 г., Бордът на РИ одобри концепция за развитие на тригодишни планове за регионално развитие на членството и планове за задържането на членовете. Също така се прие цел за членството от 1,3  млн. ротарианци до 30.06.2015 г. Това представлява 3 (три) %   разрастване, за трите  години, започвайки  от 2012/2013 година.

Приятели, кого познавате, който  може  да  сподели  ентусиазма  ви  и  страстта  ви  към Ротари, като същевременно се  радва на приятелството всяка седмица? Това може да е приятел, приятел  на  приятел, съсед, познат, бизнес   партньор, колега   или  дори  член  на собствените Ви семейства. Знаете, че всеки един от тях е ценен човек и би станал страхотен ротарианец, но  познайте  какво ...., нито  един  от  тях, никога  не  е  бил  поканен. Сега  е моментът, просто да отделим няколко минути и да им се обадим. Да поговорим с тях. Да им разкажем за клубовете си и влиянието, което имат  проектите ни в общността ни и по света. Кой не би желал да е част от организация, която има световна репутация на доверие и почтеност, която има дълга история от постижения, помагащи на хората, които нямат толкова късмет, по всяко едно кътче на света?

Позволявам си да Ви дам няколко съвета в подкрепа на членството:
Не забравяйте задърженето. Няма смисъл да привличаме членове, които след това ”изтичат” от нашите клубове, поради липса на    интерес, поради  скучни клубни срещи, липса на проекти в подкрепа на общността ни, слаби лектори и никакъв интерес към техните професии и дейност.
Обърнете се към вашата общност и намерете хората, които чакат да бъдат поканени за да станат ваши приятели и да  служат. Аз съм убеден, че те съществуват. Бъдете активни. Не забравяйте, че за сърцата, умовете, времето и усилията на тези хора се борят още десетки структури, фондации, политически и религиозни и дарителски организации.

Повишете броя на жените в клубовете си. Обърнете се към младите професионалисти под четиридесетте, повишете разнообразието на професиите, реангажирайте бивши членове, достигнете до бивши участници в програми и алумни, обмислете спонсориране на нов клуб. Знам че има толкова  много идеи за привличане на нови членове, колкото са много и ротарианците.
 
Целите ни за членството са вече поставени. Основата вече е положена, така че ние като отговорни хора трябва да изпълним задачата си-да доведем изключителни членове, които да споделят приятелството ни, престижа и честта от това да служиш на другите и на това да си член на най-великата организация в света-Ротари, за да можем заедно да постигнем целта си - Мир чрез служба.


Ваш в службата в Ротари,
АТАНАС АТАНАСОВ
ДГ2012/2013
Д 2482 България

 



дистрикт гуверньор , ротари , месечно послание , писмо , дистрикт , ротари интърнешънъл , Атанас Атанасов