СПОРТЕН ПРАЗНИК ОТ РОТАРИ КЛУБ СЛИВЕН
Дата: 09.10.2012

10 УЧИЛИЩА ОТ СЛИВЕН В СКОРОСТНОТО ИЗКАЧВАНЕ „НАПРЕД И НАГОРЕ“ ПО СТЪЛБИТЕ НА "ХАМАМ БАИР".

Часът е 8.45, събота, 6-ти Октомври. Много деца и средношколци в спорни екипи са се събрали пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител” в подножието на Хамам баир. Нетрадиционно предвид почивния ден, но мирише на състезание.

Спортния празник скоростно изкачване на „Хамам баир“ е организиран от РОТАРИ КЛУБ СЛИВЕН съвместно с Община Сливен. В проявата, която бе под наслов “Напред и нагоре”, се включиха над 300 ученика от 5 до 11 клас от сливенските училища. Много желание и спортен дух показаха участниците в надпреварата по трудния маршрут по стълбите до местността средношколците. „Много пот, желание за успех и престижно завършване на изкачването“ е краткото описание.

Стартът изкачването бе пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител” , а финалът пред паметника на Хамам байр.
Организацията беше прекрасна, като за истинско състезание. Професионални съдии на старта и финала, медицинско осигуряване, общинска охрана. Всеки състезател на финала на „Хамам баир“ получи освежаваща бутилка с минерална вода.

И това не е всичко. Там, на Хамам баир за доброто настроение на присъстващите състезатели, преподаватели и зрители домакините от Ротари бяха предвидили много приятна музика. Истински празник.

Оспорвана бе борбата за разпределението на медалите:
В групата на момичетата 5-7 клас първото място спечели Магдалена Раднева от 11 СОУ. Тя измина разстоянието за 6.46 минути. При момчетата победител стана Йордан Узунов – ПМГ, с резултат от 5.15 мин.

В групата на 8-9 клас победата в дамското направление спечели Златина Рандева /ПГИ/ с 6.05 мин. При момчетата от същата възраст победата бе за Живко Стоянов от ПГИ с 4.40 мин.

Не по-малко оспорвано и масово бе изкачването при най-големите. В групата на момичетата от 10-11 клас с първото място се поздрави Габриела Михайлова от 11 СОУ с 6.04 мин. В мъжкото направление от същата възраст с най-добър резултат пред паметника на Хамам баир финишира Радослав Георгиев /5 СОУ/

Всички те получиха медали и тениски, връчени от президентът на Ротари клуб – Сливен Антон Томчев и експертът по спорт към Община Сливен Стоян Гурков. Училището с най-много призови места получи преходната купа за отборен първенец. Всички участвали в скоростното изкачване „Напред и Нагоре“ получиха подарък футболна топка.

След приключването на скоростното изкачване за ученици, Ротари клуб – Сливен покани всички зрители да преминат по състезателния маршрут, за да присъстват на официалното връчване на наградите, което се състоя пред паметника на Хамам баир.