РК София-Балкан популяризира баскетбола за хора в инвалидни колички
Дата: 10.10.2012

Ротари клуб София-Балкан, съвместно с медийния партньор Gong.bg продължава да популяризира спорта "баскетбол за хора в инвалидни колички".

Ротари клуб София-Балкан, съвместно с Ротаракт клуб София-Балкан, Министерство на младежта и спорта, Българската федерация по баскетбол и Националната спортна академия, е основоположник на непознатия допреди няколко години в България спорт "баскетбол за хора в инвалидни колички".

Със създаването на първия в България спортен баскетболен клуб за хора в инвалидни колички, РК София-Балкан даде началото на все по-широкото навлизане на този спорт у нас.

Повече от 5 години по-късно вече е факт и втория такъв баскетболен клуб в България - този във Варна. Предстои създаването и на трети клуб в Бургас. Ротарианците и ротаракторите от семейството на Балкан продължават неуморно да развиват и популяризират този непознат до скоро в България спорт. Поредната стъпка в тази насока е медийното партньорство с Gong.bg, което датира още от 2008г. и продължава да се развива и днес.
На посочените линкове може да откриете медийните изяви по темата:
http://gong.bg/view_article.php?article_id=302935
http://gong.bg/view_article.php?article_id=302933
http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=58971

Приятели ротарианци, ако Вие или Вашите клубове считате, че във Вашия град има предпоставки за създаване на баскетболен клуб за хора в инвалидни колички, ние, ротарианците от Ротари клуб София-Балкан, сме готови да Ви помогнем с необходимата информация и да споделим натрупания от нас опит в реализирането на този проект. Очакваме Ви!

ротари , ротари клуб , ротарианци