Кметът на Община Банско Георги Икономов се срещна с дистрикт гуверньора на Ротари Интернешънъл за България
Дата: 02.10.2012

Дистрикт гуверьорът на Ротари клуб за България г-н Атанас Атанасов пристигна в Банско и се срещна с кмета Георги Икономов, който е един от основателите на Ротари клуб Банско – Разлог и бе избран за президент през 2007, което гарантира едно добро сътрудничество между Общината и клубa.



Според правилата на "Ротари интернешанъл" дистрикт гуверньорите са избираеми длъжности и са с мандат една ротарианска година. Ат. Атанасов има за задача да направи своите официални визити на местно и държавно ниво.

По време на срещата г-н Атанасов представи темата на настоящата ротарианска година  "Мир чрез служба". Темата е актуална, имайки предвид последните събития в Близкия изток - националните, религиозните и етническите конфликти.  В тази насока е добре Ротари клуб да има такава инициатива в посока обединяване на хората с общо мислене”, сподели градоначалникът и изрази увереност, че ще продължи да помага на клуба и занапред.

Във връзка с бъдещи съвместни проекти кметът предложи изграждането на малък Медицински център, който ще бъде полезен за Банско като туристическа дестинация. Предложението получи одобрението на Ат. Атанасов, който обеща да работи в тази посока като припомни, че всички 31 доброволци от Банско ще служат на гражданите.

В края на срещата кметът Георги Икономов и президентът на Ротари клуб за България си размениха подаръци.


Ротари клуб Банско Разлог , Банско , Разлог , Ротари , Атанас Атанасов , дистрикт гуверньор , Георги Икономов