УС на НСОРБ подкрепи инициатива на Ротари клубовете
Дата: 05.11.2012
Ротари клубове в Пловдив

На последното си заседание Управителният съвет на НСОРБ подкрепи инициативата на Ротари клубовете в Пловдив и на Зонта клуб - „Народните будители и Аз”. УС препоръчва на кметовете на общините да се включват в организирането и провеждането на планираните дейности, като конкретното разпределение на ангажиментите между общините, Ротари и други заинтересовани партньори е добре да бъдат договаряни на място в зависимост от специфичните условия в общините

Ротари клубовете в Пловдив изпълняват за втора поредна година на територията на града и за първа на територията на област Пловдив този проект.  Той има за цел да възпитава младото поколение в дух на родолюбие и патриотизъм, да съхранява историческата и родова памет, да утвърждава чувство на национална принадлежност.
 
Проектът е насочен към учениците от 5 до 11 клас от всички училища в гр. Пловдив и областта. Класовете избират за свой патрон за учебната година един от именитите българи.  Класът има от 3 до 4 месеца да извърши издирвателска и събирателска дейност за факти от живота и делото на избраната личност.
След това си провежда състезание между отделните класове.
Класовете първенци на града и областа получават като награда екскурзия до важно историческо място в България.
Всички ученици и учители участващи в районните, общинските и градския етап получават персонални грамоти от президентите на Ротари клубовете, Зонта клуба и кметовете на райони и общини.
През учебната 2010/2011 година участие в пректа са взели над 3400 ученици от  11 училища на територията на гр. Пловдив.
През 2011/2012 година в гр. Пловдив участвуват над 15 000 ученици от  95 училища във всички общини на Пловдивска област.
Общините, които искат да осъществят инициативата на своя територия могат да се свържат с доц. Кирчо Атанасов, ръководител на проекта (0889 919 699) и адв. Мариянка Лулчева (0888 966 936), ел. поща  narodnite_buditeli@abv.bg


Пловдив , РК Пловдив , ротари , ротарианци , ротари българия