Писмо за м.декември на Атанас Атанасов, Дистрикт гуверньор 2012-2013, Д2482 България
Дата: 01.12.2012


Атанас Атанасов, ДГ 2012-2013
Д2482, България


Скъпи ротарианци,
Приятели мои,
 
Като баща на четири деца, имам късмета да прекарам много години заобиколен от тях.  Когато отглеждаме децата си, аз и Цветелина работим неуморно, за да им дадем това, от което те се нуждаят: любов, безопасност, стабилен дом. Децата са нашият първи приоритет и ние винаги държим те да имат необходимото – храна, дрехи, медицински грижи и добро образование. Ние знаем много добре какви късметлии сме, че можем да правим това. Благодарни сме, че не ни се е налагало да им кажем: „Съжаляваме, но тази вечер няма какво да вечеряме”.
Като ротарианец зная добре, че по света има още много деца, които нямат съвсем простички неща. И като ротарианец и баща приемам всички деца по света за моя отговорност.
 
Декември е Месецът на ротарианското семейство.
 
Това е време за фокус върху семействата ни, върху ангажираността им с нашата служба и момент за лично предизвикателство да правим още повече за тези, които са в нужда. Днес, благодарение на даренията си, можем да подобряваме живота. Осигурявайки храна и вода, раздавайки книги, ние даваме надежда. Част от това да си ротарианец е това да даваш надежда. Заедно ние можем да раздадем много надежда по света.
 
Месец декември е много емоционален при нас, в България. Времето е пълно с хубави и магически празници, атмосферата е весела и приповдигната. Надявам се тази магия да стопли сърцата ви, както прави с моето. Нека отпразнуваме чудесата на нашето собствено семейство, на нашите Ротари клубове, Ротаракт и Интеракт клубове, на семействата на нашите приятели от целия свят.
Нека всички – от моя дом и моето семейство до вашия дом и вашите семейства, имат едни прекрасни празници.
 
Ваш в службата в Ротари,
АТАНАС АТАНАСОВ
ДГ 2012/ 2013 Д 2482 България
РК Шумен