Януари е месец на Осведоменост за Ротари.
Дата: 02.01.2013


Атанас Атанасов, ДГ 2012-2013
Д2482, България


Скъпи ротарианци,
Мои приятели,
 
ЧЕСТИТА НОВА 2013 ГОДИНА!
 
Пожелавам на всички Ви добро здраве, благо съществувание и безкрайно щастие.
 
Според старите български традиции, днес Вие може да захвърлите събитията от старата година и да започнете новата, като поставите ново начало, да оставите миналото зад себе си и да се фокусирате върху настоящото. Винаги трябва да помним, че никоя цел или мечта, не е прекалено голяма.
 
Пожелавам Ви да се възползвате от дните си, от всеки един миг, да уважавате това което имате и да покажете на хората, които обичате, чувствата си и това, че наистина ги цените.
 
Не забравяйте, че животът е кратък. Прощавайте бързо, целувайте бавно, обичайте искрено и никога не съжалявайте за нещо, което ви е накарало да се усмихнете.
 
Началото на всяка нова година е добра възможност да възобновим вдъхновението си за оставащата част от Ротарианската ни година.
 
Януари е месец на Осведоменост за Ротари. Време в което всички ротарианци да оценят и да предприемат стъпки за подобряване на нивото на публичност, което имаме, както и да повишим собствената си осведоменост и познание за нашата организация.
 
Повечето, ако не и всички ротарианци приемат, че осведоменост е този фактор, посочващ това, което общността ни знае за Ротари и приемат, че начинът на решаване на проблема може да бъде постигнат чрез масовите медии, радиостанциите, телевизиите, пресата, билбордове и т.н., което наистина е ефективно и работи, но е само част от решението.
 
Осведомеността на ротарианците за Ротари е по-важна, защото тя изгражда обществената осведоменост много повече, отколкото масовите медии могат. Нивата на заинтересоваността и страстта на ротарианците към Ротари, в голяма част са функция на нивата на познание за Ротари. Колкото повече знаем за историята, за живота и характера на Пол Харис, за Ротари Фондацията, за Polio Plus, за мирните стипендианти, за посланиците ни, за историята на клубовете ни и какво означават те за общностите ни, толкова по-привързани сме към Ротари.
 
Моля да направите това едно от нещата, които трябва да подобрите през тази година-да научите повече неща за Ротари, да станете по-страстни ротарианци. Разкажете на другите, колко велико е да служим на другите. Вие сте най-голямото оръжие и инструмент за публичната ни осведоменост и ще привлечете повече хора в Ротари от която и да е телевизия.
 
Осведомеността е и един от начините ни в борбата за Мир чрез Служба.
 
Ваш в службата в Ротари,
 
 
АТАНАС АТАНАСОВ
 
ДГ2012/2013
 
Д 2482 България
 
РК Шумен