РК " РУСЕ - ДУНАВ" -ПРИЕМАНЕ НА РОТАРИАНЦИ И ПЪРВА СРЕЩА НА БЪДЕЩИТЕ РОТАРАКТОРИ
Дата: 22.01.2013На 21 януари Ротари клуб „Русе-Дунав” проведе клубна асамблея, на която беше извършен ритуал по приемане на нови членове и Информационна среща за чартиране на РАК „Русе – Дунав”.

С официална церемония, водена от президента на РК „Русе-Дунав” Пламен Цветков и церемониалмайстора Илия Димитров, в ротарианството бяха посветени Анастас Георгиев – юрист, Евгени Велковски – агроном и Пламен Генчев – инженер.

Тримата нови ротарианци положиха клетва в присъствието на гостите: Ирена Бонева – Асистент Дистрикт Гуверньор, Емил Коцев – Председател на Комитета по клубна дейност на Дистрикт 2482, Младен Ганчев – Президент на РК „Русе”, Венцислава Николова – Президент на РАК „Русе”, д-р Ладислау – Президент на РК „Данубиус – Гюргево”.

Новоприетите членове на РК „Русе-Дунав” получиха символите на клуба и ротарианската организация – значки и членски карти. Те бяха поздравени от ротарианците, присъстващи на официалната церемония и своите семейства.

След церемонията по приема беше положено началото на създаването на РАК „Русе-Дунав”. Президентът на РК „Русе-Дунав” Пламен Цветков разясни на бъдещите членове на младежката структура, нейните цели, принципите и ролята на РАК в голямото ротарианско семейство. След кратко представяне на кандидатите президентът на клуба връчи „Наръчник за РАК клуба” на Наталия Лукова, като им пожела активно и всеотдайно да работят за ротарианската идея.

Специални поздравления към новоприетите членове и младите кандидат-ротарактори, отправи и паст президента на РК „Данубиус – Гюргево” и настоящ кмет на Гюргево Николае Барбу. В словото си той наблегна и на сътрудничеството между ротарианците от Русе и Гюргево, и изрази надежда, че двата клуба от Русе и Гюргево ще реализират повече проекти в служба на обществото, по новите правила за работа с фондация „Ротари”.Последните 10 новини

» Подарък за 150-годишния юбилей на Читалище “Развитие“ от Ротари клуб Севлиево
» Дарение на Пациентски монитор на Акушеро-Гинекологичен Комплекс в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” - град Стара Загора
» Ротари клуб Смолян дари станции за дезинфекция на болницата в Смолян.
» Послание на ДГ Митко Минев за м.май 2020
» 9 софийски клуба ЗАЕДНО в борбата с Covid-19
» РОТАРИ КЛУБ ДАРИ КОМПЮТРИ НА УЧИЛИЩАТА В ПАНАГЮРИЩЕ
» РК Варна-Евксиноград с дарение в помощ на уязвими лица за Великден.
» Ротари клуб Севлиево с мисия да предпази медиците в региона
» Ротари клуб Стара Загора с дарение на ОД на МВР Стара Загора
» Ротари клуб – Габрово дари апаратура и офис техника на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“