РК " РУСЕ - ДУНАВ" -ПРИЕМАНЕ НА РОТАРИАНЦИ И ПЪРВА СРЕЩА НА БЪДЕЩИТЕ РОТАРАКТОРИ
Дата: 22.01.2013На 21 януари Ротари клуб „Русе-Дунав” проведе клубна асамблея, на която беше извършен ритуал по приемане на нови членове и Информационна среща за чартиране на РАК „Русе – Дунав”.

С официална церемония, водена от президента на РК „Русе-Дунав” Пламен Цветков и церемониалмайстора Илия Димитров, в ротарианството бяха посветени Анастас Георгиев – юрист, Евгени Велковски – агроном и Пламен Генчев – инженер.

Тримата нови ротарианци положиха клетва в присъствието на гостите: Ирена Бонева – Асистент Дистрикт Гуверньор, Емил Коцев – Председател на Комитета по клубна дейност на Дистрикт 2482, Младен Ганчев – Президент на РК „Русе”, Венцислава Николова – Президент на РАК „Русе”, д-р Ладислау – Президент на РК „Данубиус – Гюргево”.

Новоприетите членове на РК „Русе-Дунав” получиха символите на клуба и ротарианската организация – значки и членски карти. Те бяха поздравени от ротарианците, присъстващи на официалната церемония и своите семейства.

След церемонията по приема беше положено началото на създаването на РАК „Русе-Дунав”. Президентът на РК „Русе-Дунав” Пламен Цветков разясни на бъдещите членове на младежката структура, нейните цели, принципите и ролята на РАК в голямото ротарианско семейство. След кратко представяне на кандидатите президентът на клуба връчи „Наръчник за РАК клуба” на Наталия Лукова, като им пожела активно и всеотдайно да работят за ротарианската идея.

Специални поздравления към новоприетите членове и младите кандидат-ротарактори, отправи и паст президента на РК „Данубиус – Гюргево” и настоящ кмет на Гюргево Николае Барбу. В словото си той наблегна и на сътрудничеството между ротарианците от Русе и Гюргево, и изрази надежда, че двата клуба от Русе и Гюргево ще реализират повече проекти в служба на обществото, по новите правила за работа с фондация „Ротари”.Последните 10 новини

» Посещение на ДГ Митко Минев в РК Нова Загора
» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941