Българо-румънско-италианско жури оцени вината в шестата ротарианска винария в Силистра
Дата: 21.02.2013

Шести пореден път се проведе дегустация на домашни вина в РК Силистра

Българо-румънско-италианско жури оцени вината в шестата ротарианска винария в Силистра
Шестата си винария за домашно производство проведе в Силистра местният „Ротари клуб”. Тя стана факт в присъствието на дистрикт гуверньора на област България Атанас Атанасов, който е ротарианец от Шумен. Вината от 16 проби, представени от шестима производители в четири категории оцени международно жури в състав: известния силистренския дегустатор инж. Стелиян Стойчев, румънеца Адриан Лонгин от винзавод „Островит” и Емануеле, техен колега от района на италианския град Верона, който е гост на румънския производител.

Триото дегустатори оцени като най-добро в категорията „пелин” виното на инж. Пенчо Ковачев, „бялото” на инж. Веселин Андреев и арх, Костов, розето на инж. Мирослав Миткин и червеното вино на инж. Стефан Райчев. Всички те заслужиха грамоти за заетите от тях първи места в съответните категории. За участие в повечето от тях материалната награда отиде у кмета на Сребърна Георги Иванов, който наскоро бе избран за бъдещ президент на „Ротари клуб-Силистра” за 2014/2015 г. За пръв път от 12 години насам в Силистра своите най-популярни песни изпя Панайот Панайотов, вкл. и една забравена песен за дунавската равнина, която бе своеобразен поздрав за всички градове от подунавието.

На 23 февруари е поредното издание на „СИЛВИН”, винарията за производителите на домашни вина от Крайдунавска Добруджа, когато жури от Черноморската камара определя победителите и двамата носители на званията „Цар винар” и „Цар лозар”. Техни спонсори са „Лайън’с клуб” и „Ротари клуб” от Силистра.
Йордан Георгиев, секретар на РК– СилистраПоследните 10 новини

» РК Златоград - Неделино 112 год. Независима България
» Първи трепети и любопитство на първокласниците в Община Момчилград бяха сподели лично с Дистрикт Гуверньорът на Дистрикт 2482 арх. Илиян Николов
» Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, младите признати за равноправни партньори
» МИГ Харманли - сред отличниците през предходния програмен период
» Българска агенция спечели световни награди за SEO
» Ротари клуб - Габрово дари на училищата в Габрово, Трявна и Плачковци инфрачервени термометри
» По традиционно РК Нова Загора откри учебната година с подаръци за първокласниците.
» Изявени ученици получиха награди от Ротари клуб Велико Търново
» Послание на ДГ Илиян Николов за септември 2020
» Ротари клуб Нова Загора приключи успешно поредния си проект в сферата на образованието - "Нека свържем света на науката със забавното"