Полио плюс-поредна победа на Ротари
Дата: 07.03.2013

Всеки клуб и ротарианец трябва постоянно да пропагандира програмите на РФ пред аудиторията. Знаем, че ако говорим за нашите изключителни програми пред 10 човека, всеки ден, само трима от тях ще се вслушат в нас. Освен това само един, може би ще се превърне в дарител. Другите бегло ще помнят  какво прави Ротари и така ще имаме всички шансове, някой ден те да станат наши дарители. Това е предизвикателство за нас и води до устойчиви резултати, когато става дума за набиране на средства за РФ

Уважаеми приятели,

Майкъл Рубенс Блумбърг е роден на 14.02.1942 г.Той е бизнес магнат,политик и филантроп,в момента е кмет на Ню Йорк,USA.
Блумбърг се обучава в Университета Джон Хопкинс.Там работи като помощник на персонала по паркиране за да може да плаща образованието си.
Г-н Блумбърг обяви дарение от 100 млн.долара за премахването на полиомиелита.Той знае,че величието не зависи от размера на бизнеса или милионите долари,които печели-всичките му филантропски дейности имат едно общо-те нямат име,мото,събития по повод на стартирането им или фанфари около това.Философията е,че в акциите му трябва да има повече действия,отколкото приказки.Той подкрепя елиминирането на полиомиелита,защото се интересува от децата.
Важния момент при г-н Блумбърг е че той е бил осведомен за нуждите на обществото и е готов да подкрепи каузата.Това означава,че всеки обичащ света и хората,трябва да знае какво прави РФ.Дарители,като г-н Бирла,г-н Митал и г-н Гейтс,подкрепят усилията на Ротари за премахването на това заболяване,защото им е било разказано за тях с големи детайли.Всички те подкрепят каузата,защото обичат децата.
Всеки клуб и ротарианец трябва постоянно да пропагандира програмите на РФ пред аудиторията.Знаем,че ако говорим за нашите изключителни програми пред 10 човека,всеки ден,само трима от тях ще се вслушат в нас.Освен това само един,може би ще се превърне в дарител.Другите бегло ще помнят  какво прави Ротари и така ще имаме всички шансове,някой ден те да станат наши дарители.Това е предизвикателство за нас и води до устойчиви резултати,когато става дума за набиране на средства за РФ.

Когато сме се посветили на децата на света,нашето задължение е да претворим заинтересоваността на дарителите в действия.

От това се нуждаем,
Атанас Атанасов
Дистрикт Гуверньор 2012/2013
Дистрикт 2482 България