РК Несебър изпълни своя проект "Величествен Балкан"
Дата: 20.04.2013

Скъпи ротариански приятели,
през изминалия уикенд, приятелите от РК Несебър решихме да организираме нашето редовно пролетно почистване на планинските пътеки над гр.Свети Влас и оформените места за пикник. Тъй като меропроятието ни се превърна в постоянно, ние го кръстихме „Величествен Балкан”. Тази година съвпадна и с националната инициатива „Да изчистим България за 1 ден”.


Нашите приятели вече бяха готови за празника, защото за нас това е повече като време както да изкараме заедно и да се повеселим, така и да насочим нашата енергия към обществена служба.
С вече оформената цел получихме и помощта на службата по чистота към кметството, които ни снабдиха с латексови ръкавици и чували за смет, организираха извозването на сметта.
И така, въоръжени с чували и добро настроение рано в съботната сутрин разпределихме всичките участници, на групи и всяка от групите атакува своята пътека. За наше голямо учудване и възмущение начало на всяка от пътеките приличаше на микро сметище. Всяка от пътеките до самият им край на билото на планината и самите места за пикник за всеобща радост бяха слабо замърсени. Имаше инцидентно на места хвърлени отпадъци. До обяд всяка от групите си беше обходила и изчистила района и се бяхме събрали на уреченото място за пикник.
С радости, веселие и забавления всички заедно си спренахме един добър завършек на започнатото дело. Усмивките в лицата на хората бе наградата за нас, а за опазването на природата трябва да бъдем по-предпазливи и по-взискателни, за да може да се радваме на безценните красоти, които тя ни предоставя.

Поздрави,
Емил Атанасов - РК Несебър