Писмо за м.юли на Валентин Стоянов, Дистрикт гуверньор 2013-2014, Д2482 България
Дата: 30.06.2013


Валентин Стоянов, ДГ 2013-2014
Д2482, България


Скъпи ротариански приятели,
 
Ето, че първото юлско утро дойде! А с него и старта на новата ротарианска година. Година, която очаквахме с много трепет и надежда. Година, която ще остане паметна в забележителната 108-годишна история на Ротари.
 
Година, различна от другите досега поне по 2 причини.
 
Първата е, че точно на нас се падна отговорността да пробягаме последните малки крачки в 28-годишния маратон, наречен край на полиомиелита. Малки, но решителни! Щедрите вноски, които всеки от нас е направил(и ще направи!) във фонда „Полио плюс“ е причината дивият полиомиелитен вирус да бъде заличен от картата на света, с изключение само на три държави! Гордейте се с това, приятели и нека извървим заедно оставащите до финала 2-3 крачки. Нека всички клубни президенти, които искам да поздравя с встъпването им в длъжност, както и техните АДГ дадат пример на останалите, като първи направят лични вноски към Фондацията. По този начин вие, клубните лидери, ще бъдете първият екип в историята на Д 2482 със 100% участие в подкрепа на Фондация Ротари. Не пропускайте този шанс! Той идва само веднъж и сега. Вие го заслужавате, приятели!
 
Втората причина, която предопредели 2013/14 ротарианска година да бъде по-различна и по своему уникална е въвеждането на изцяло новата схема на субсидиране, известна като План с визия за бъдещето. Това ни дава възможност да реализираме по-стойностни и устойчиви проекти и да постигнем максималното с наличните ресурси. Така ще отговорим на нуждите на общността, в която живеем и работим, а и ще успеем да привлечем нови членове в нашите клубове. Те, разбира се, могат да бъдат и от средата на младежките програми на нашите клубове. Всъщност, тук е мястото горещо да ви препоръчам при осъществяването на вашите клубни проекти да ползвате още един невероятен ресурс – ротаракторите и интеракторите. Подкрепяйте ги, насърчавайте ги, бъдете винаги с тях и до тях! Така бъдещето на Ротари е гарантирано.
 
Има и други предизвикателства пред нашия дистрикт, за които ще си говорим по време на моите официални визити в клубовете. Очаквам тези срещи с нетърпение, защото съм убеден, че ангажирайки се с Ротари заедно можем да променим Живота – живота на онези, които имат нужда от нас, живота на нашите партньори и приятели, нашият собствен живот. И тогава темата на настоящата ротарианска година “Променяй живота с Ротари” няма да бъде просто съчетание от четири думи, а нещо много дълбоко, истинско и осъзнато.
 
На добър час, приятели!
 
Ваш в службата в Ротари
Валентин Стоянов,
ДГ2013/2014
Д 2482 България
РК Стара Загора