Променяй живота с Ротари!
Дата: 03.07.2013

Скъпи Ротариански приятели!
 
Започва една нова Ротарианска година. Година с много промени. Имаме обновен Стратегически план на РИ и План за бъдещата визия на нашата Фондация. Светът се променя. Сблъскваме се с тежките проблеми на финансово-икономическата криза. Увеличава се пропастта между жизнения стандарт на бедните и богатите; увеличава се насилието; увеличава се населението на света; увеличава се недостигът на храни; увеличава се замърсяването на околната среда и т.н. 


От положителна страна, навлизането на нови технологии, бързите и различни средства за комуникация, новите източници на енергия, космическите технологии и производства на базата на генетиката и т.н. ще подобрят живота на хората. Вървим към едно бъдеще, което ще се характеризира с отчаяни нужди и с огромен потенциал.
 
Ние, Ротарианците, сме в привилегировано положение да служим като мост между проблемите и възможностите. Имаме силно присъствие в общностите, в които живеем. Нека използваме това присъствие и да реализираме силния дух и потенциал на Ротари и да го предадем до всяко кътче в нашата Родина.
 
„Да не забравяме, че ние разполагаме с един невероятен и мощен инструмент за служба – нашата Фондация Ротари”, казва Президентът на Настоятелите Д. К. Лий. Той поставя четири цели на Фондацията за 2013-14 г.: изкореняване на полиомиелита; изграждане на чувство за собственост към нашата Фондация и гордост от нея; стартиране на нашия нов грантов модел; ангажиране с иновативни проекти.
 
Ротари е дух на очакване за бъдещето, на служене и приятелство, на международно разбирателство, толерантност и солидарност. Това е дух, който извира от сърцето на всеки Ротарианец и се предава на целия свят.  Това е един силен дух, който ще помогне, работейки всички заедно да придвижим света към по-добро.
 
Президентът Рон Бъртън ни призова „да променяме живота с Ротари”. Нека положим максимум усилия и се отзовем на тази благородна цел.
 
Пожелавам на всички ни една много успешна нова Ротарианска година.
 
В Ротари ваш,
 
Калчо Хинов
ПДГ, Регионален координатор на Фондация Ротари
 
юли 2013 г.


Променяй живота с Ротари , Ротарианска година , фондация Ротари