Тържествена церемония по предаване на огърлиците на новите президенти на Варненските Ротари, Ротаракт, Интеракт и Инеруил клубове!
Дата: 09.07.2013

На 2 Юли 2013 г. в зала Юниблан на Грандхотел Димят Варна, в присъствието на ПДГ Атанас Атанасов се състоя тържественото предаване на огърлиците от президентите на Варненските Ротари клубове Стефан Шулц, Венцислав Филипов и Владимир Тонев на новите президенти за 2013-2014 г. на РК Варна-Евксиноград - Любомир Господинов, РК Варна-Галатея - Иван Табаков и РК Варна Милчо Близнаков.
С по-няколко думи всеки от досегашните президенти сподели какво са постигнали през мандата си и завещаха няколко градски задачи, които са останали за довършване през новата ротарианскa година. 
Новоизбраните президенти споделиха накратко приоритетите си за следващата ротарианска година и декларираха единодушно, че ще продължат работата за по-нататъшното сближаване и единодействие на Ротарианската общност в град Варна.


С голямо вълнение и емоции премина предаването на огърлиците на Ротаракт Варна от Росен Желязков на Калин Кателиев и на Ротаракт Варна-Евксиноград от Христина Николова на Анелия Калчева. Президентът на новосформирания ИАК Варна-Евксиноград Йоана Григорова сподели вълнението си от влизането си в Ротарианската общност и нейното и на всички членове на клуба й желание да се учат от по-старите Ротари и Ротаракт клубове и ги подпомагат и да ги канят също и на своите инициативи.

Президентът на Варненския Инеруил клуб Севдалена Неделчева сподели няколко от инициативите които са провели през годината и предаде президентската огърлица на Красенка Зафирова - Президент 2013-2014 г. на Инеруил Варна. Дамите споделиха още един голям техен успех, че за пръв път в историята на Инеруил България има избран Национален представител за България и това е членът на техния клуб Нели Братоева.

Състоя се и символично предаване на пълномощията на Асистент Дистрикт гуверньор за Варненската 15 зона на Дистрикт 2482 където досегашния АДГ Людмил Икономов предаде пълномощията си на новия АДГ Стефан Шулц и му пожела успешен 3 годишен мандат.

Накрая ПДГ 2012-2013 г. Атанас Атанасов с кратко слово отбеляза важността на Варненската Ротарианска общност за Българския Ротари Дистрикт 2482, пожела успех на сега встъпващите президенти и им пожела да вдигнат още по-високо нивото на Ротари движението във Варна, за да могат следващите след тях да стъпят на тези успехи и продължат още по-нагоре.

След това срещата продължи с кратко тържество, наздравици и много пожелания за успешна Ротарианска година.

Събитието бе организирано от новия АДГ за зона 15 на Дистрикт 2482 Стефан Шулц, с помоща на Лиляна Савова- Секретар на РК Варна-Евксиноград, която беше водеща на церемонията.


Любомир Господинов PHF+1
Президент 2013-2014 г.
РК Варна-Евксиноград

Ротари , Варна