Писмо за м.август на Валентин Стоянов, Дистрикт гуверньор 2013-2014, Д2482 България
Дата: 01.08.2013


Валентин Стоянов, ДГ 2013-2014
Д2482, България


Скъпи ротариански приятели,
 
Отмина първият месец от новата ротарианска година. Месец, през който стартирах с  официалните си визити в българските Ротари клубове. Месец, през който успях да изпитам истинско удоволствие от срещите и разговорите с Вас, моите приятели от цялата страна. Месец, през който проведохме и първият от серията обучителни семинари – този по управление на проекти за зони 16 и 17.
 
На повечето от тези срещи успях да видя реализираните клубни проекти и да се запозная с идеите за нови през започващата година. Всичко това ме накара да се почувствам горд и ме дари с надеждата за доброто бъдеще на ротарианството в Дистрикт 2482.
 
Вече навлязохме във втория месец на нашата ротарианска служба. Август, който Ротари Интернешънъл е определил като Месец на членството. И това, приятели, не е случайно! Едва ли би било възможно да реализираме и най-малката идея в нашите клубове, едва ли бихме били уверени в успеха на най-значимия в историята на Ротари проект – окончателното ликвидиране на полиомиелита в световен мащаб, ако не разчитаме на членовете на Ротари клубовете по света, на тяхната посветеност в идеите на Ротари и доброволческия им труд. Затова, приятели, нека още сега се огледаме в общностите, в които живеем и работим и потърсим потенциални членове на нашите клубове, особено сред тези професии, чиито представители липсват в клуба.
 
Успоредно с това, не бива да забравяме и онези добре обучени и мотивирани млади хора, които доскоро са членували в спонсорираните от нас Ротаракт клубове. Една прекрасна възможност за тяхното естествено приобщаване към Ротари клуба и шанс за самия клуб да генерира нови идеи и проекти. Увлечени в подбора на нови членове, не бива да забравяме и за хората, които са ни поканили да станем ротарианци. Онези „стари“, опитни мъже и жени, които по една или друга причина са напуснали клуба. Нека намерим малко време в забързаните ни делници и да поговорим с тях. Искрено и по човешки. Сега е наш ред да ги поканим да се завърнат в голямото семейство на Ротари. Така не само ще следваме съвета „Задръж един, приеми един“, а реално ще успеем да променим живота на тези достойни хора.
 
Накрая на това писмо си позволявам да Ви припомня, че м.август е първият от новият дистриктен проект „Клуб на месеца“ и истински се надявам да излъчим първите номинирани за този приз. Темата е ясна, вашите идеи – също, правилата на конкурса са публикувани на сайта. Остава да направите само още едно малко усилие – да покажете на всички български ротарианци как сте успели да промените Живота с Ротари!
 
На всички Ви желая успех и прекрасно, незабравимо лято!
 
Ваш в службата в Ротари,
Валентин Стоянов,
ДГ 2013/14
Дистрикт 2482, България
РК Стара Загора