Посещение на Дистрикт гуверньора в Хасково
Дата: 19.09.2013

Приятели, в четнъртък на редовна годишна среща в Хасково бе Дистрикт гуверньора Валентин Стоянов.
Тази година срещата се проведе в необичаен формат. На нея присъстваха не само приятелите от РК Хасково, но и приятелите от РК Хасково Аида, Ротаракт Хасково, Интеракт Хасково и съпругите от Инер уил Хасково.


Приятели, на 19.09.2013г. на редовна годишна среща в Хасково бе Дистрикт гуверньора Валентин Стоянов.
Тази година срещата се проведе в необичаен формат. На нея присъстваха не само приятелите от РК Хасково, но и приятелите от РК Хасково Аида, Ротаракт Хасково, Интеракт Хасково и съпругите от Инер уил Хасково.
По традиция всичко започна с работни срещи с бордовете на хасковските клубове. На тях бяха разгледани текущи задачи, клубните планове и намеренията на клубовете за ротарианската 2013/2014 г. Не е тайна,че някъде клубовете бяха похвалени за добрите практики, но не бяха пропуснати и допуснатите „неголеми” пропуски или изоставания. Като цяло атмосферата бе приятелска, работна и конструктивна. Всяка от страните си даде ясна оценка къде се намира и какво предстои да се свърши.
Дистрикт гуверньора Валентин Стоянов с много такт и майсторство успяваше както да насърчи, да посочи деликатно болните теми, така и за окуражи членовете на бордовете относно тяхната служба.
На тези срещи неизменно присъстваше и Паст Дистрикт гуверньора Любен Атанасов. Както добре знаете той е вречен на каноните в Ротари и никак не жалеше своите приятели от хасковските клубове. Това важеше особено за любимите му президенти на клубовете.
След деловата среща се проведе и традиционната пресконференция с медиите. На нея бяха дискутирани дежурните ротари теми. Дистрикт гуверньора Валентин Стоянов представи и актуалните ангажименти към момента на Ротари България. Най-вече представи съвместните действия с БЧК относно нарасналата вълна от сирийски емигранти.
По – късно Президентите на двата клуба откриха заедно официалната част от срещата.
Тя продължи с презентация на Дистрикт гуверньора Валентин Стоянов пред всички приятели, техните партньори и гости.
Като акцент на вечерта беше и петстотната сбирка на РК Хасково Аида.
Голяма част от присъстващите и заслужили приятели получиха награди и грамоти от Дистрикт гуверньора. Беше връчена и една значка Пол Харис фелоу на приятеля Драгомир Колев от РК Хасково Аида. Бяха връчени и значки но новоприетите членове на РК Хасково Аида.
Президентът на РК Хасково подари на Дистрикт гуверньора Валентин Стоянов картина с новия стар символ на Хасково, откритата на 08.09.2013 г. часовникова кула. За появата й в голяма степен са ангажирани приятели от РК Хасково – арх. Слави Славов, инж. Тончо Тончев, инж. Анушка Вальова и инж. Стефан Петров.
С подарък, транспарант с Четиристранния тест, бяха уважени и приятелите от РК Стара Загора – клуб спонсор на РК Хасково.
Същия такъв подарък получиха и приятелите от РК Хасково Аида за тяхната петстотна сбирка.
След закриването на официалната част на сбирката, срещата с Дистрикт гуверньора продължи с много танци и песни, голяма част от тях изпълнени лично от приятелите.
По призив на Паст Дистрикт гуверньора Любен Атанасов за кампанията End polio now се събра, от дарения от приятелите, и една немалка сума.
Вярвам, че всички присъствали ще запазят приятни и топли спомени от събитието.
Автор: Динко Атанасов