Коледен Благотворителен Бал в Несебър
Дата: 17.12.2013

На 13 декември Ротари ,Лайънс и Зонта клубове в Несебър проведоха съвместно своя предколеден бал.

На 13 декември Ротари,Лайънс и Зонта клубове в Несебър проведоха съвместно своя предколеден бал.

Това се случва за втори пореден път , но тазгодишния бал има особено значение, защото се провежда в година, когато се честват 30 години от вписването на Старинен Несебър в списъка на ЮНЕСКО за Световно културноисторическо наследство.

Дипломата за това признание е подписана на 09.12.1983 година в Париж от тогавашния генерален секретар на ЮНЕСКО Амаду Мхтар Мбоу.

По този повод трите несебърски клуба се обединиха около идеята за изграждане на старинен градски часовник, чийто проект е изготвен от несебърския художник Йордан Йорданов.

С това си начинание клубовете от Несебър засвидетелстват своята съпричастност към юбилейната годишнина.

Благотворителната вечер се превърна в символ на заедността ,около който се обедениха членовете на трите клуба и гостите, за събиране на средствата , необходими за изграждането на градския часовник.

Бяха направени персонални дарения, разпродажба чрез наддаване на кулинарни изделия, дело на членове на трите клуба.

В края на тържеството президентът на Лайънс клуб Несебър Антония Данаилова обяви събраната сума – 6 200 лева.

За добрите резултати на благотворителния бал допринесоха младите танцьори от Клуба за спортни танци в Несебър , музика ,както и доброто настроение на присъстващите

Тримата президенти на клубовете-част от световни организации,работещи в обществена полза пожелаха на присъствещите,на дарителите и на всички граждани от община Несебър

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

И БЛАГОСЛОВЕНА НОВА 2014 ГОДИНА,

ПЪЛНА С ЛЮБОВ, ЗДРАВЕ,МИР И ДОБРОДЕТЕЛНОСТ !