Light Up Rotary - Темата за Ротарианска 2014-2015 година!
Дата: 14.01.2014

Президентът Елект на Ротари Интернешинъл за 2014-2015 година Gary Huang обяви мотото за ротарианската 2014-2015 година  - "Light Up Rotary". Това е моето предизвикателство към вас каза Huang. "Как Вие ще осветите Ротари("Light Up Rotary"), как ще запалите собствената си свещ, си е Ваша работа."

Конфуций е казал някога : "По-добре е да запалиш свещ, отколкото да седиш и да проклинаш тъмнината." Въпреки че китайския философ е починал почти преди 2400 години преди да е основана Ротари Интернешинъл Gary Huang го нарeче "първият в света ротарианец ". Вдъхновен от учението му, Хуанг избра "Light Up Rotary" като неговата тема за Ротарианската 2014-15 година.

"Има толкова много проблеми в света, толкова много хора, които се нуждаят от помощ. Много хора казват "Нищо не мога да направя. И те стоят без да вършат нищо. И междувременно всичко в света остава в тъмнина ", каза Хуанг пред 537 Дистрикт Гуверньори Елект и техните съпруги и партньори от цял свят, които  присъстват на Международната асамблея на РИ за 2014 г. в Сан Диего, Калифорния.


"Ротари начина е начина на Конфуций. Ротари начина е да запалиш свещ. Аз ще запаля една, Вие ще запалите друга и така  1,2 милиона ротарианци по света ще запалят по една свещ. И така заедно, ние ще осветим света", каза Хуанг, който е член на Ротари клуба в Тайпе, Тайван.

След обявяване на неговата тема по време на  откриващата се 5 дневна  среща за обучение на Дистрикт гуврньори, Huang призова членовете на клубовете от цял свят  да осветят Ротари "Light Up Rotary" през следващата година, като домакинстват и проведат  "Rotary Day" в тяхната общност и като включат членовете на техните Ротаракт и Интеракт клубове в проектите за служба които Ротари клубовете правят в техните общности.

"Как ще осветите Ротари "Light Up Rotary" си е Ваша работа ", каза Хуанг. " Вие най-добре си знаете къде сте силни и от  какво се нуждае вашата общност, и вие най-добре знаете как  да помогнете."

Huang също сподели своите цели за развитие членството в Ротари, включително и нуждата в Ротари да се включат повече жени и млади хора, като целта му е да се увеличат членсвете на Роатари Интернешинъл до 1,3 милиона души. Той призова ротарианците да канят своите съпрузи, членове на семействата си и приятелите си да се присъединят към Ротари.

"Ние трябва да поемем водеща роля за създаването на силни клубове, а това започва с приемането на нови членове ", каза той.

По темата за борбата срещу Полиомиелита, Huang отбелязва, че с настоящият импулс Ротари е на път да постигне пълното премахване на детския паралич до 2018 година.

"Когато изкореним Полиомиелита, ние ще сме организация доказала на себе си че е способна на велики дела. И ние ще бъдем дори по-добре подготвени за следващото предизвикателство, с което ще изберем да се заемем. С изкореняването на Полиомиелита ние ще дадем на света  подарък, който ще продължи завинаги" каза Хуанг.

С продължаващата  борба срещу Полиомиелита,  с успешните проекти на Ротари клубовете по цял свят в местните общности, както и с нарастващото членство в клубовете, Huang се надява да види Ротари да блести по-ярко от всякога.

"Light Up Rotary" е нашата тема , но това е повече от  тема. Темата е как ние живеем в Ротари, как мислим в Ротари, как се чувстваме и как работим", каза Хуанг. "Това е начина, по който ще се види разликата - всеки ден, във всеки клуб, във всеки Дистрикт и във всяка страна, в която ние служим "