Побратимяване между РК Варна-Евксиноград и РК Волгоград
Дата: 27.02.2014

На 18 Март 2014 г. на тържествена среща в в хотел Сплендид в град Варна се състоя церемонията по подписването на Хартата за побратимяване между РК Варна-Евксиноград от Българския Дистрикт 2482 и РК Волгоград от Руския Дистрикт 2220.

След изслушване на химните на Република България и на Руската Федерация и химна на Ротари, в присъствието на членовете на 2-та клуба, и на членове на Ротаракт и Интеракт клубове Варна-Евксиноград президентите на 2-та клуба Любомир Господинов и Егор Коган представиха накратко историята на клубовете си, споделиха информация за членовете си, за проектите които са реализирали през годините на съществуването на клубовете им и разказаха накратко за плановете си през настоящата 2013-2014 Ротарианска година.


След това бе подписана Хартата за побратимяване и бъдещо сътрудничество между 2-та клуба, като си обещаха да си сътрудничат активно в бъдеще и си помагат в проектите които реализират в полза на общностите във Варна и Волгоград. Уговорени бяха ежегодни срещи,като следващата среща да бъде във Волгоград през 2-та половина на месец Септември 2014 г.
Гост на тържеството беше и д-р Нели Гецова - Президент на РК Каварна!


Любомир Господинов
Президент на РК Варна-Евксиноград