Дарение за Училище за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов"- Варна.
Дата: 19.05.2014

На 15 Май 2014 г. Президентите на РК Варна, РК Варна-Галатея и РК
Варна-Евксиноград Милчо Близнаков, Иван Табаков и Любомир Господинов, заедно с Паст Президента на РК София-Витоша Илия Илиев, връчиха на Училището за незрящи деца във Варна "Проф. Д-р Иван Шишманов" дарение от 8 специализирани комплекта за чертане TactiPad и консумативи за ползване за 2 години на горните комплекти на стойност 2 720 Евро.


На вълнуващото тържество в присъствието на над 40 деца, които ще ползват тези специални комплекти за незрящи деца, дарението беше връчено на Директорката на училището г-жа Петкова.
Илия Илиев от РК София-Витоша разчувствено разказа как техния клуб е организирал и направил също такова дарение и за децата в подобното в София училище и как ентусиазма на ротарианците бил толкова голям, че решили да разширят проекта и за единственото 2-ро подобно училище в България, това във Варна. Свързал се с приятели от РК Варна, които пък включили в проекта и другите 2 клуба в града РК Варна-Евксиноград и РК Варна-Галатея, като всички без много умуване приели и се включили единодушно във финансирането и реализацията на проекта.
Дарителите, в лицето на Президентите на клубовете бяха дарени с ръчно изработени и изрисувани от възпитаниците на училището сувенири, а Директорката г-жа Петкова, връчи на всеки клуб Сертификат за направеното дарение.
Накрая беше отворен един от комплектите за чертане и един от учениците, направи първия опит да си служи с него и изрази възхищението си от леснотата с която се работи с него и колко много различни задачи могат да се изпълняват с помоща му.
Благодарности поднесе и дългогодишен учител по математика в училището, като всички учители освен благодарност изразиха и удволетворение, че са дарени 8 комплекта за чертане TactiPad, с което се покриват нуждите на цял един клас, защото не е възможно в час да се делят децата и някои да могат да работят, а други само да гледат.
Тържеството завърши с народна песен, която един от учениците с певчески талант изпя за благодарност към дарителите. Президентите на Ротари клубовете заявиха готовност и в бъдеще да подпомагат учебния процес на незрящите деца в СОУ за деца с НЗР "Проф. Д-р Иван Шишманов" Варна.
Ротарианците от 4-те Ротари клуба, на излизане си споделиха, че този проект е един отличен пример за вярното намиране на точните общности и групи в обществото, които най-много се нуждаят от помощ, както и че проектът е пример за сътрудничество между различни Ротари клубове от едно и повече населени места.

Любомир Господинов
РК Варна-ЕвксиноградПоследните 10 новини

» Проект на Ротари клуб Асеновград
» Послание на ДГ Илиян Николов за август 2020
» Нов кувьоз дари Ротари клуб Казанлък
» Второ поколение в Ротари клуб СЕВЛИЕВО
» Активен старт на роарианската година
» Среща на Президента на РК Габрово с Кмета на гр. Габрово
» Съби Стойчев е президент на Ротари клуб Нова Загора за 2020/2021 година.
» РК СТАРА ЗАГОРА-БЕРОЕ РЕАЛИЗИРА ПЪРВИЯ СИ ПРОЕКТ ЗА РОТАРИАНСКАТА 2020-2021 ГОДИНА
» Чартиране на Интеракт Клуб Харманли
» Послание на ДГ Илиян Николов за м.юли 2020