Координирана ротарианска помощ в полза на пострадалите от природното бедствие
Дата: 23.06.2014

Скъпи приятели! Продължават добрите ротариански дела, които целят да се преодолеят последиците от бедствията във Варна, Добрич, Велико Търново и другите засеганти региони. Буквално преди минути дойде и прекрасната новина, че приятелите от съседна Сърбия ще преведат сумата от 3000 долара за подпомагане на нашите усилия! Това е голямото, истинското Ротарианско семейство. В заключение, моля да ни информирате своевременно за предприети действия от страна на клубовете.
Ваш в Ротари,
Валентин Стоянов, ДГ


Скъпи приятели!
Както вече бяхте информирани, в неделя под ръководството на АДГ Стефан Шулц и със специалната подкрепа на Влади Симов, елект-президент на  РК София-Балкан, бе разтоварен първият камион с близо 24000 литра минерална вода за пострадалите във Варна. Пак там, трети пореден ден се раздават сандвичи на доброволци, участващи в почистването на пострадалите райони. Това ще продължи и следващите дни. Подготвя се и втори камион с минерална вода, който най-късно във вторник ще достигне до нуждаещите се. При разговорите на нашите представители с партньорите ни от БЧК, другите искания(освен водата) са ОДЕЯЛА, ХРАНА, БОТУШИ И ПРЕДПАЗНИ МАСКИ. Във връзка с това, онези клубове, които преценят, че имат възможност със собствени сили да осигурят и изпратят одеяла и консерви, нека да го сторят. Единствената ми молба е да ни уведомят за количеството, ориентировъчна стойност и да се свържат с АДГ Стефан Шулц. Освен това, моля онези приятели, които са производители или вносители на одеяла и консерви, да изпратят оферти за тях, за да можем с ограничените средства, които имаме в дистриктната каса да закупим и изпратим оределено количество на пострадалите.
В Добрич ситуацията се следи от Борда на клуба с координацията на АДГ Митко Георгиев. Там се оказва помощ също под формата на храна и вода, като приятелите от местния клуб до момента се справят изцяло със собствени сили и средства, за което им благодаря специално. Разбира се, при възникнали допълнителни нужди, Дистрикта остава в готовност да помогне и там.
Във Велико Търново, приятелите от Ротари клуба вече са превели 1000 лева на общината за почистване двора на пострадала от наводнението църква. Нужна е помощ и за осигуряване на техника за почистване на засегнати части на гр.Килифарево, за което вероятно ще се ползват средства, преведени от други клубове като дарения в Дистрикта.
Буквално преди минути дойде и прекрасната новина, че приятелите от съседна Сърбия ще преведат сумата от 3000 долара за подпомагане на нашите усилия! Това е голямото, истинското Ротарианско семейство.
В заключение, моля да ни информирате своевременно за предприети действия от страна на клубовете.
Ваш в Ротари,
Валентин Стоянов, ДГ