Традиционна смяна на огърлиците на Варненската ротарианска общност за Новата 2014-2015 Ротарианска година
Дата: 18.07.2014

Със скромно тържество заради водното бедствие поразило Варна и други региони от България се проведе традиционното предаване на огърлиците на Варненските Ротари, Ротаракт, Интеракт и Инеруил клубове.

Церемонията се проведе на 3 Юли 2014 г. по традиция в двора на Археологическия музей във Варна. На нея пред знамената на всички клубове в града досегашните президенти предадоха огърлиците като символ на президентските пълномощия на новоизбраните президенти за Ротарианска 2014-2015 г. както следва, Йоана Григорова на Александър Мазнев за Интеракт клуб Варна-Евксиноград, Маргарита Тодорова на Алиса Бойчева за Интеракт клуб Варна, Анелия Калчева на Евгени Крумов за Ротаракт клуб Варна-Евксиноград, Калин Кателиев на Нина Еленкова за Ротаракт клуб Варна, Дима Филипова на Ваня Панайотова за Инеруил клуб Варна-Марина, Красенка Захариева на Валентина Вълчева за Инеруил клуб Варна, Иван Табаков на Димитър Димитров за Ротари клуб Варна-Галатея, Любомир Господинов на Ангел Сафев за РК Варна-Евксиноград и Милчо Близнаков на Драгомир Дракулов за РК Варна.


Всички досегашни президенти споделиха с по няколко думи нещата които са свършили клубовете им през годината и благодариха за получената подкрепа, а бъдещите президенти обещаха да продължат успешната дейност на клубовете си и благодариха за гласуваното им доверие.

Накрая Стефан Шулц, Асистент Дистрикт Гуверньор за Зона 15 на Ротари Дистрикт 2482 България, благодари от свое име и от името на Дистрикт Гуверньор 2013-2014 г. Валентин Стоянов за успешната работа на клубовете през изминалата Ротарианска година и връчи Награди и Грамоти на отличените клубове от ДГ Валентин Стоянов и от Президента на Ротари Интернешинъл Рон Бъртън.

Стефан Шулц изказа и специални благодарности за участието на много Интерактори, Ротарактори и Ротарианци с личен труд в отстраняването на щетите от наводнението във Варненския квартал Аспарухово, благодари и за направените финансови дарения от Варненските клубове за бедстващите. Разказа че има специален Ротариански щаб който е създаден и функционира в Аспарухово и разпределя помощите изпращани от Ротарианските клубове от цяла България, като с логистичната подкрепа на ръководството на Българския Ротари Дистрикт 2482 са доставени вече 2 Тира с минерална вода, дрехи, санитарни материали, предпазни маски, подпомагани са хилядите доброволци работещи в Аспарухово с хранителни продукти, работно облекло и други. Работи се в тясно сътрудничество с Българския червен кръст, има събрани много дарения от Ротари клубовете от цялата страна, както и лични дарения на ротарианци, очаква се финансова подкрепа от Сръбските ротари клубове и всички тези средства ще бъдат справедливо изразходвани за най-нуждаещите се, a работата ще продължи до окончателното отстраняване на всички щети и докато има бедстващи.

С това церемонията бе закрита, като всички ротарианци си пожелаха успешна Ротарианска 2014-2015 година!


Любомир Господинов
РК Варна-ЕвксиноградПоследните 10 новини

» Проект на Ротари клуб Асеновград
» Послание на ДГ Илиян Николов за август 2020
» Нов кувьоз дари Ротари клуб Казанлък
» Второ поколение в Ротари клуб СЕВЛИЕВО
» Активен старт на роарианската година
» Среща на Президента на РК Габрово с Кмета на гр. Габрово
» Съби Стойчев е президент на Ротари клуб Нова Загора за 2020/2021 година.
» РК СТАРА ЗАГОРА-БЕРОЕ РЕАЛИЗИРА ПЪРВИЯ СИ ПРОЕКТ ЗА РОТАРИАНСКАТА 2020-2021 ГОДИНА
» Чартиране на Интеракт Клуб Харманли
» Послание на ДГ Илиян Николов за м.юли 2020