Меморандум за сътрудничество между Варненските Ротари Клубове и Община Варна
Дата: 14.12.2014

На 12 Декември 2014 г. в тържествена обстановка в официалната зала Варна на Община Варна беше подписан Меморандум за сътрудничество между Кмета на Община Варна Иван Портних и Президентите на Ротари клубове Варна, Варна-Евксиноград и Варна-Галатея Драгомир Дракулов, Ангел Сафев, Димитър Димитров и Стефан Шулц, Асистент Дистрикт Гуверньор за Зона 15 на Ротари Дистрикт 2482, България.

С подписването на Меморандума страните се договориха да установят отношения с цел насърчаване на ползотворно и взаимноизгодно сътрудничество, съгласно действащите закони и разпоредби, в рамките на техните финансови и технически възможности. Сътрудничеството между страните ще се реализира в следните области:
1. Образование, наука и технологии;
2. Здравеопазване;
3. Култура, изкуство и туризъм.
За улеснение на изпълнението на Меморандума за сътрудничество, страните ще сключват допълнителни споразумения, за уточняване на конкретни програми за действие или проекти, планове, екипи, финансови параметри, отговорности, поети от двете страни и други важни въпроси, които не са включени в настоящия Меморандум.
Накрая, страните си направиха паметни снимки за спомен пред официалния герб на Република България в Община Варна.