Събраните средства на бала на Ротари клуб-Дупница ще подпомогнат две инициативи
Дата: 16.12.2014

За 15-ти път в Дупница се проведе  Ротариански Благотворителен коледен бал! Темата на тазгодишния бал бе "Спорт след последния училищен звънец". Събраните средства ще бъдат изразходвани за възстановяване на „светофарното градче“ в града/намиращо се до ВиК/ и организиране на спортни турнири за децата от училищата в община Дупница.

За 15-ти път в Дупница се проведе  Ротариански Благотворителен коледен бал! Темата на тазгодишния бал бе "Спорт след последния училищен звънец". Събраните средства ще бъдат изразходвани за възстановяване на „светофарното градче“ в града/намиращо се до ВиК/ и организиране на спортни турнири за децата от училищата в община Дупница.
Както винаги и тази година най -атрактивната част беше търга. На него бяха предоставени предмети дарени от ротарианците и хора желаещи да се включат в благотворителните инициативи. Картина "Пролет в планината" на художника Иван Попов, мелничка за кафе, менче и последно издание на книга с антикварна стойност, бяха сред артикулите предложени за наддаване.
Най – желания предмет на търга обаче  бяха ръкавиците на Кубрат Пулев. Те бяха осигурени със съдействието на Александър Кацов, който бе част от щаба на Кобрата в Хамбург за битката с Кличко. Припомняме, че спортното събитие на 2014 година  за България  бе боксовият мач за световната титла в тежката категория между Кубрат Пулев и Владимир Кличко. Кубрат Пулев е  избиран за „Спортист на годината на България за 2012 г. Мъж на годината за 2013 г и през 2013  получава приза „Родолюбец“ номер 1 за годината. Ръкавиците бяха  купени на цена 500 лв, а след това много гости на бала позираха с тях, като най-радостни бяха малките почитатели на Кобрата.
От томболата и търга, както и част от куверта бяха събрани 7500 лв.
Гости на събитието бяха приятели ротарианци от Ротари клуб Габрово, председателя на Общински съвет Дупница- Костадин Костадинов, зам. кмета на Община Сапарева баня – г – жа Радка Георгиева, както и ротарианци и приятели с техните семейства.
По традиция беше отличен Ротарианец на година. Тази година Ротарианец на годината стана Емил Марков, който получи признанието си навръх  51-ят си рожден ден. Той почерпи гостите със собствена реколта червено вино.
Президентът на Ротаракт клуб Дупница-Емил Кастрев, също връчи приз "Ротарактор на годината". Със заслуженото признанието беше удостоена Борислава Динева. Своята ротарианска значка получи и най – новият член на клуба Стефан Кръстев. Много щастие, здраве и радост, както и Приказни празници пожела президента на клуба г – н Кольо Илиев.
" Направи вълшебство"-това е мотото на коледния благотворителен базар на група младежи от Ротаракт клуб Дупница,които съвместно с деца и учители от училищата в Дупница организират този базар,който има за цел да зарадва децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Олга Стоянова” град Дупница. Парите ще бъдат дарени за нови компютри и телевизори.
При стартирането на проекта децата изработиха уникални подаръци,сувенири,картички и играчки,които младежите започнаха да продават на годишният Ротари бал и само за няколко часа успяха да съберат 500лева.Кампанията продължава до Коледа,базарът се намира в кафе Плаза от 10- 17часа всеки ден.Младежите планират при събрани достатъчно средства да дарят техника и за ЦНСТ-Надежда,тъй като и там има деца в нужда. КАУЗАТА Е ЕДНА-БАЛГОТВОРИТЕЛНОСТ ЗА ДЕЦА!