"Ротари клуб" – Балчик, ще инсталира системи за пречистване на питейната вода в училищата в общината
Дата: 16.12.2014

До края на юни догодина Ротари клуб Балчик, ще изпълни поетия ангажимент да достави и инсталира системи за пречистване на питейната вода в училищата в общината, съобщи президентът на организацията Христо Желязков.

До края на юни догодина "Ротари клуб" – Балчик, ще изпълни поетия ангажимент да достави и инсталира системи за пречистване на питейната вода в училищата в общината, съобщи президентът на организацията Христо Желязков. Под този надслов премина традиционният благотворителен бал на местните ротарианци в навечерието на Коледа. Всички участници в него – 210 души, даряваха средства за това. Целият проект за внедряване на специалните американски системи е на стойност близо 9000 долара. „Нашата идея, която кореспондира с един от фокусите на "Ротари Интернешънъл" – за чиста питейна вода, бе прегърната от ръководството на "Ротари България", което ще осигури 80 процента от средствата”, обясни още Желязков. Инсталациите ще бъдат внедрени в коридорите на шест училища – трите в Балчик и в селата Оброчище, Соколово и Сенокос. Всяко дете ще може да използва монтирания автомат и да пие чиста вода. Питейната течност ще преминава през три филтъра, с капацитет да пречистят 10 тона вода в продължение на шест месеца, обясниха още от балчишкия клуб как ще осигурят по-добро ежедневие за подрастващите. В рамките на ротарианската година ще продължи да се изпълнява планът за финансово подпомагане на студенти, за залесяване, ще се проведе ученическият крос срещу дрогата. Предвидено е и побратимяване с "Ротари клуб" от Израел. 
Последните 10 новини

» Първи трепети и любопитство на първокласниците в Община Момчилград бяха сподели лично с Дистрикт Гуверньорът на Дистрикт 2482 арх. Илиян Николов
» Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, младите признати за равноправни партньори
» МИГ Харманли - сред отличниците през предходния програмен период
» Българска агенция спечели световни награди за SEO
» Ротари клуб - Габрово дари на училищата в Габрово, Трявна и Плачковци инфрачервени термометри
» По традиционно РК Нова Загора откри учебната година с подаръци за първокласниците.
» Изявени ученици получиха награди от Ротари клуб Велико Търново
» Послание на ДГ Илиян Николов за септември 2020
» Ротари клуб Нова Загора приключи успешно поредния си проект в сферата на образованието - "Нека свържем света на науката със забавното"
» Всяко предизвикателство е още една възможност