Американски ротарианци ще реализират съвместни проекти с българските си колеги
Дата: 19.01.2015
Автор: Дарик Нюз

Шестима представители на Дистрикт Мейн и Ню Хемпшир ще посетят Стара Загора през април т.г., за да помогнат за реализацията на съвместни проекти и сътрудничеството между българските ротарианци и техните колеги от САЩ.

Това съобщи Лорънс Фърбиш, дистрикт-гуверньор на Дистрикт Мейн и Ню Хемпшир, по време на срещата си със зам.-кмета на Община Стара Загора Иванка Сотирова.
От името на кмета Живко Тодоров тя изрази подкрепата на общинското ръководство за партньорството между граждански организации и администрацията в полза на града и неговите жители.
В края на май приключва проектът за оборудване на най-модерната в България сензорна зала в Дневния център за деца с увреждания в Стара Загора. Проектът е на Ротари клуб Стара Загора на стойност над 56 000 долара, като 23 000 лева са предоставени от Общинския фонд за подпомагане на неправителствени организации на Община Стара Загора.
До 2 години ще бъде реализиран Глобален гранд проект в хуманитарната сфера, с който е свързано посещението на американските ротарианци през април, съобщи още Фърбиш.
Той е на първото си посещение в града и заедно със съпругата си Барбара са посетили Регионалния исторически музей, музея Неолитни жилища, а след обед ще проведат срещи с академичното ръководство на Тракийския университет.
В срещата участваха още президентът на Ротари клуб - Стара Загора Николай Колев, проф. Цанко Яблански, отговарящ за международната дейност към дистрикта и секретарят на клуба Нейчо Нейчев .


Ротари клуб Стара Загора