Пенсионерите от Челопеч дариха 572 лв. за каузата на Ротари клуб Пирдоп
Дата: 26.01.2015

На 13 януари в пенсионерския клуб в Челопеч се проведе среща на членове на клуба с представители на Ротари клуб Пирдоп. На срещата присъстваха президента на Ротари клуб инж. Александър Дичев, вицепрезидентът Симо Симов, техническият секретар Снежана Янева, председателят на ОбС - Челопеч Наско Фотев.


Срещата бе организира по повод събраните средства от пенсионерите за каузата на Ротари клуб Пирдоп за подпомагане на деца болни от диабет. Събраната сума е 572 лв., а идеята за събирането на тези средства идва спонтанно на Коледното тържество на пенсионерите, на което са събрани 235 лв. За събиране на още средства са направени коледни сладки, които са дадени на ОбА и ОбС - Челопеч, от където са събрани още 337 лв. 
По време на срещата Симо Симов разказа за историята на ротарианството и как се е създал пирдопския клуб преди 10 години. Снежана Янева разказа повече за самата идеята на Ротари клуб Пирдоп, която възниква от молба за помощ за закупуване на инсулинова помпа на дете от Чавдар. След нейното закупуване е направено проучване, което установява, че децата в района, болни от диабет са 12. С цел тяхното подпомагане, Ротари клуба създават този фонд, в който до момента са събрани 7 734.80 лв. С дарението от пенсионерите от Челопеч сумата вече е 8 306.80 лв. Идеята е да бъде закупена инсулинова помпа за всички нуждаещи се деца и да бъдат покрити част от разходите за необходимите медицински консумативи за справяне с болестта. Инж. Александър Дичев връчи на пенсионерите от Челопеч благодарствен адрес за направеното от тях дарение. 
Доброто дело на пенсионерите от Челопеч не е първото им. През миналата година съвместно с Дънди Прешъс Металс Челопеч са събрани над 300 лв., които са дарени на Дом за деца лишени от родителска грижа “Асен Златаров” Враца