РАЗМИСЛИ ЗА ЮБИЛЕЯ
Дата: 23.02.2015

Днес, 23 февруари 2015 г., честваме 110 години от създаването на нашата организация.

В този ден съм изключително щастлив, че ние, българските Ротарианци, с гордост  можем да заявим, че сме от хората, които действат и постигат успехи. Следвайки исторически заложените добродетели и традиции на нашия народ и обединени от философията на Ротари, ние се доказахме като носители на хуманитарни идеи и действия. Ние сме радетели на приятелството и разбирателството между народите на Балканите и между хората по света.


Днес, 23 февруари 2015 г., честваме 110 години от създаването на нашата организация.
 
В този ден съм изключително щастлив, че ние, българските Ротарианци, с гордост  можем да заявим, че сме от хората, които действат и постигат успехи. Следвайки исторически заложените добродетели и традиции на нашия народ и обединени от философията на Ротари, ние се доказахме като носители на хуманитарни идеи и действия. Ние сме радетели на приятелството и разбирателството между народите на Балканите и между хората по света.
 
Животът е измерител на това, което сме направили, а не на това, което бихме могли да направим. Важно е да действаме. Да бъдем тези, които съзиждат бъдещето на своето време, своята епоха, съзиждат бъдещето на света. Следващите поколения ще наследят един по-добър свят, ако ние, Ротарианците, проумеем, че необходимата работа няма да се свърши сама. Промяната на утрешния свят е наше задължение и отговорност.
 
Пределно ясно е, че Ротари прелива от жизненост и активност в условията на един променящ се глобализиран свят. Нашата организация е предопределена да реализира амбициозни и съзидателни начинания във всички области на обществения живот. 
 
Служенето на обществото ни позволява да съчетаем възможността с необходимостта, страданието да превърнем в щастие, отчаянието в надежда, разрушенията в съзидание и в крайна сметка – войната в мир!...
 
Честит юбилей, приятели!
Да озарим Ротари! 
Калчо Хинов, ПДГ