Турнир по спортни танци за Купата на РК Каварна
Дата: 14.06.2015

И тази година станахме съпричастни на поредното грандиозно спортно събитие, съчетаващо красотата и хармонията на едно от най-известните човешки изкуства – танца!
На 14 юни в Каварна стартира Държавния шампионат по спортни танци . Танцови двойки от 40 клуба, спориха за медалите в 27 групи по възраст и клас от деца до състезатели над 19 г. в двата вида танци – Латиноамерикански и Стандартни, а традиционната надпревара за КУПА ROTARY CLUB - КАВАРНА 2015, бе за всички възрастови групи и класове. И двете прояви се проведоха под патронажа на кмета на община Каварна г-н Цонко Цонев. Организатори са община Каварна, Българска федерация по спортни танци, Спортен клуб по танци „Флорета” Каварна, Rotary club – Каварна .
През последните няколко години състезанията в град Каварна се превърнаха в едни от най-силните и качествени първенства, Това доведе до участието на най-добрите състезатели, които представят България на Световни и Европейски първенства.
Представители на домакините бяха Борис Милев и Преслава Балчева. Двойката, представи България и гр.Каварна на Световното първенство по спортни танци в Молдова, през април и детските танцови двойки –деца до 9 години Богдан Захаров и Елиза Тодорова, деца до 11 години - Мария-Елени Тсалис и Василис Тсалил, и Деан Василев и Ивона Рашкова.