СТАРОЗАГОРСКИТЕ РОТАРИАНЦИ СА № 1 В СТРАНАТА
Дата: 24.06.2015

До дни на четирите входа на града слагат информационни табели, които да напомнят за клуба.
Старозагорските членове на Ротари клуб имат най-малко два повода да са горди и щастливи тази година. Подразделението на клуба под липите е признато за № 1 в България.


 Това станало  ясно след Дистриктна национална конференция в Шумен. Причините са изпълнените няколко цели, които старозагорците са си поставили за изминалия период.

„Насочихме действията си изцяло към справянето с болестта полиомиелит (детски паралич). Нашият принос е с дарения в размер на над 6500 долара за програмата на „Ротари Интернешънъл” „Полио плюс“. Всеки наш член индивидуално дари  по 100 долара”, сподели шефът на „Ротари клуб – Стара Загора” д-р Илия Попов. Той ще предаде огърлицата на следващия президент Драгомир Кулезич на церемония, която ще се състои на 1 юли. Тогава ще бъде направен и пълен отчет за дейността през изминалата ротарианска година.

„Ние сме горди, че клубът нараства. Влизат доста млади хора, което е чудесно. Признанието, което получихме - Клуб № 1 в нашия Дистрикт България , е нещо желано от нас. Трудно постижимо беше до съвсем скоро. Споровете се водеха между един много авторитетен софийски клуб, бургаски също, а нас ни подминаваха като по магистрала. Но сега, клубът е наистина пионер и това няма как да не ни радва”, добави и д-р Валентин Стоянов, който е член на старозагорското подразделение на „Ротари”, а от 1 юли ще заеме поста Дистрикт гуверньор на „Ротари Дистрикт 2482 България”.

„На 6 юли Стара Загора ще стане столица на ротарианството в България. Тогава ще бъде открита и новата ротарианска година. Тъй като ще встъпя в длъжност, няма как да си позволя това да се случи другаде, а не в Стара Загора, където живея и работя. Очакваме гости от чужбина.  Ще присъстват и всички клубни лидери – президенти, асистенти, представители от цялата страна, както и младите, на които ние обръщаме внимание и ценим. В Стара Загора успяхме да изградим клубове, които са изключително активни”, уточни още д-р Стоянов.

Членовете на клуба определено са горди от последната година. Освен обявяването им за водещи в страната, старозагорските ротарианци ще бъдат и най-голямата група делегати в Лисабон, където ще заминат 36 от тях, за да присъстват на конвента.