Ротарианци от цял свят на ски в Банско
Дата: 18.07.2013
Автор: https://bansko.net

Възможно ли е ротарианци от цял свят да идват на ски в град Банско? Отговорът е ДА.

На специална среща, която се проведе вчера, 17 юли 2013 г., видни български ротарианци обсъдиха възможността Банско да бъде домакин на Световната купа по ски Ротари Интернешънъл.

Инициатор на идеята е Валентин Стоянов, дистрикт гуверньор на Ротари Интернешънъл България. Стоянов, заедно с президента на Ротари клуб Банско - Разлог Слави Лачин и президента на Ротари клуб Благоевград – център – Борислав Кадреков се срещнаха с кмета на Банско Георги Икономов.

Икономов, който също е ротарианец, обсъди с гостите си предстоящите ротари проекти на организацията. Приоритет беше даден на подкрепата на клубовете за млади хора.

Ротарианците в пиринско развиват изключително силна благотворителна дейност от създаването на структурите на Ротари клуб през 2004 година.

Един от най-големите успехи на организацията е оборудването на интензивното отделение на МБАЛ – Разлог с животоспасяваща апаратура.

Очаква се до края на тази година Ротари клуб, съвместно с „Асист Интернешънъл“, да достави съвременно медицинско оборудване и за родилното отделение на разложката болница.


ротари , Банско