Ротарианци ще помагат на училището в Конуш и "Марина"
Дата: 04.09.2015

От двата ротари клуба в Хасково ще помагат на училището в с. Конуш и Дневния център Марина в областния град.

Това бе обявено на пресконференция, на която бяха представени новите президенти на ротари клуб "Хасково" - Тончо Тончев и на ротари клуб "Хасково - Аида" - Милена Сакаджийска. На срещата с журналистите бе и Нина Митева - гуверньор, Дистрикт 2482 България.
Тончев заяви, че от клуба готвят тържества по случай неговата 20-годишнина. Ще бъде организиран семинар, на който се очакват близо 200 ротарианци от страната. Той заяви, че през годината клубът ще работи по програмата "Опознай родината и се грижи за нея", в рамките на която ще бъде изграден кът в училището в с. Конуш, а за децата ще бъдат организирани екскурзии. Тончев припомни, част от свършеното досега - закупуването на апаратура за Неонатология и монитори за наблюдение на децата.
Сакаджийска съобщи, че по случай рождения ден на Дневния център "Марина" ще им бъде подарена апаратура за развитие на двигателната култура на децата. От клуба работят активно и с младежи до 18-годишна възраст, като подпомагат техните инициативи. Сред направеното досега е дарение на апарат за 35 000 лв. на МБАЛ "Хасково" и изграждането на детска площадка в кв. "Орфей". Клубът е на 10 г. и същополучи похвали за дейността си от Митева.
Гуверньорът заяви, че ротарианците ще продължат успешната си кампания срещу детския паралич, който вече е преборен в Нигерия и е на път да бъде изкоренен в Афганистан и Пакистан. За целта ротарианци от цял свят събират средства за закупуването на ваксини и изпращането на лекари в тези страни. Мотото тази година е "Бъди дар за света".

 


Ротари , Хасково , Хасково аида