Ротари клуб Сливен създаде спортна традиция в града на Сините камъни
Дата: 18.11.2015



За четвърти път Ротари клуб Сливен организира скоростно изкачване за ученици до местността Хамам баир в Сливен.

Силно участие, настроение и хъс за първенство - с това се помни четвъртото скоростно изкачване до местността Хамам баир за ученици от 5-ти до 11-ти клас, организирано от Ротари клуб Сливен.

Повече от 250 средношколци и деца от основните училища се впуснаха по трасето между параклис “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител” до финала пред паметника на Хамам баир, независимо от студеното време.

Състезанието се превърна в традиция и е очаквано събитие за всички ученици в Сливен, обичащи спорта и надпреварата.

Деца и младежи от 12 училища в Сливен участваха в състезанието по скоростни изкачване на стълбите до култовата местност.

Представителите на ПМГ „Добри Чинтулов”спечелиха Купата на Ротари клуб Сливен. Победителите получиха специално изработени тениски. Наградите връчиха президентът на Ротари клуб Сливен - Ангел Ангелов и представителят на община Сливен, Димитър Назъров.

След приключването на състезанието, членовете на Ротари клуб Сливен поканиха всички зрители и любители на спорта да преминат по състезателния маршрут. Тези, които се присъединиха, присъстваха на официалното награждаване, което се състоя пред паметника на Хамам баир.

Медийни партньори на събитието са Спортният сайт на Сливен „Sliven-sport.com”, Topnovini.bg и Телевизия Канал 6. Те отразиха състезанието, като подчертаха, че тази своеобразна спортна проява се е превърна в традиционна.

Домакините от Ротари клуб Сливен, съвместно с Община Сливен, осигуриха безплатни напитки за участниците в проявата, футболни топки за всички отбори и рекламни сувенири за водачите на отборите по групи.