Ротари Димитровград подпомага образованието на социално слаби деца
Дата: 29.03.2016
Автор: http://www.dgnews.eu/



Фонд за подпомагане на даровити деца от Димитровград учредиха на благотворителен бал навръх християнския празник Благовещение димитровградските ротарианци. Над 10 000 лв. събраха в организирания снощи търг на картини и произведения на изкуството на местни автори. Средствата ще се отиват за образованието на талантливи деца, които нямат финансова възможност да учат във ВУЗ. 
"Фондът ще поема изцяло семестриалните такси на децата в университетите. Ще работим в партньорство с директорите на училища в Димитровград. Средствата ще се набират чрез подобни благотворителни инициативи, подчерта президентът на Ротари клуб - Димитровград Тенчо Илиев. Той припомни, че Ротари клуб - Димитровград ежегодно набра средства за различни каузи в обществена полза на Благовещение.  
Начинанието на ротарианците бе благословено от архиерейския наместник отец Георги Тодев, който пожела за повече съпричастност в благотворителните инициативи на клуба. В благотворителния търг се включиха и младите ротарианци от Интеракт клуба на Димитровград. 
Доброто настроение на вечерта бе гарнирано с изпълнения на талантливи деца от Детския и младежки център в Димитровград, група за народни танци "Гайтани" и фолкдивата Нелина.