Лицата на Ротари: Светлозар Караджов, РК Разград
Дата: 10.04.2016



председател на УС на Амилум България

Казвам се Светлозар Караджов, на 53 г съм, роден съм в гр. Разград и с малко изключения целият ми живот преминава в този град. Специалността ми от средното образование е „ Двигатели с вътрешно горене“, но след казармата и две години работа по специалността реших да се „преквалифицирам“ на специалист по по-сложни и съвременни машини. Така завърших специалност „Биотехника“ в ТУ София и започнах работа през далечната вече 1988г като механик в изграждащият се тогава завод за преработка на царевица в гр. Разград. От тогава и до ден днешен животът ми е свързан с този завод.
 
Преминах през различни позиции свързани с производството и поддръжката на завода, който днес носи името АМИЛУМ БЪЛГАРИЯ и е част от Американската компания ADM. Имах възможността да работя няколко години в заводи на компанията в различни държави в Европа. Научих езици и различни кроскултурни особености. От 11 години съм Председател на Управителния съвет на дружеството.  Имам късмета да харесвам работата си да се чувствам удовлетворен от постигнатите резултати в личен и професионален план. Семеен съм от 26 години с две дъщери на 25 и 18години.
 
За първи път се докоснах до Ротари преди 10 години благодарение на моя приятел Огнян Хинов. Не бях наясно нито с целите и ценностите на организацията, нито с нейните мащаби. Първата ми мисъл беше, че става въпрос за поредното полу-тайно общество с някаква неясна насоченост, където се срещат разни хора. За моя голяма изненада открих, че първоначалната ми нагласа е тотално грешна. Пред мен се разкри организация, която ми предложи подходящ според мен начин да реализирам добрите си намерения да бъда полезен на хората около мен. Оказа се, че в гр. Разград има и други хора, които мислят като мен. Така беше поставено началото на Ротари клуб гр. Разград. Горд съм, че съм един от основателите и един от първите президенти на клуба. Горд съм и от факта, че през изтеклите 10 години  в клуба цари истинско приятелство и прекрасна атмосфера. Убеден съм, че около нас има много хора, които мислят като нас и са готови да жертват част от времето и средствата си за да направят живота на някой друг по-добър. Ротари е едно добро място, където това може да се осъществи. Ние просто трябва да открием тези хора и да ги приобщим към нас.