Послание на ДГ за м.декември 2016
Дата: 01.12.2016



 
 
“ Ние трябва по-добре да популяризираме нашата кауза.
Това по-скоро е предизвикателство пред нас, отколкото проблем.
Аз не вярвам в проблемите – вярвам във възможностите.“
Джон Джърм, Президент на РИ
 
 
Уважаеми приятели,
 
Правенето на добро по света се превърна в кауза на Ротари. Ние знаем, че Ротари изпълнява благородната си мисия по целия свят благодарение на своите всеотдайни членове, обединени от духа на приятелството и безкористната служба.  Службата е основна ценност на Ротари, която дава възможност за изграждане на мрежа и приятелство сред членовете на клубовете. Всяка общност има своите различни потребности и проблеми. Новата визия определи шест зони на фокус за можем да съсредоточим нашето въздействие. Всички Ротари клубовете и дистрикти могат да прилагат глобалните грантове на Фондация Ротари за подпомагане на устойчиви дейности с резултат - високо въздействие в една или повече от шестте зони на фокус. Превенцията и лечението на заболяванията е една от зоните, чрез която Ротари подкрепя дейности и обучения за намаляване причините и последиците от болестите.
 
Декември е месец на много семейни празници и обществени хуманитарни прояви. През този месец Ротари клубовете също не остават по-назад и по традиция провеждат своите коледни балове. Убеден съм, че събраните от нас средства ще бъдат използвани по най-подходящия начин и ще зарадваме нуждаещи се в тези светли празници.
 
Декември е важен месец за всички ни, в клубния календар е залегнало едно важно събитие – асамблеята за избор на клубни офицери. Изборната седмица през декември е времето за оценка на полугодието и за анализ на успехите и пропуските на клуба.Тази информация се помества в сайта и в официалния указател на РИ за следващата година и избраните ротарианци получават правото на достъп до информацията и администраторски права в сайта на Ротари Интернешънъл.
 
През ноември посетих Ротари клубовете: Пловдив-Пълдин, Пловдив, Мездра, Враца, Монтана, Видин, София-Център, Пазарджик, Севлиево, Казанлък и предварителен клуб Стара Загора-Берое. Ротарианците от тези клубове с приятелство, ангажираност, енергия и действия гарантират стабилност и растеж за да продължат силни и сплотени с приятелски срещи и добър имидж. Те се утвърждават чрез служба, като съхраняват миналото и дават шанс на бъдещето.
 
Приятели,
На хора като вас и мен, ангажирани в ежедневието на семейството и професията, Ротари дава възможността да се издигнем над това ежедневие и да вършим нещо повече от обикновените неща. Това ни дава възможност да отворим сърцата си към хората и да споделим нашата отдаденост към своята или други общности. В Ротари да споделиш не означава да дадеш нещо, което не ти е необходимо, а безкористно да служиш, като дадеш частица от себе си за доброто на другите хора.
През годините осъществихме значими проекти в общността, в която живеем, като създадохме многобройни контакти и приятелства. Убеден съм, че със силата и капацитета, които имаме, ревностно ще продължим да служим на обществото с нашата цел: да направим света по-добър.
 
В края на моето послание се обръщам към всички вас с пожелание за весели коледни и новогодишни празници, здрава и щастлива Нова 2017 година !
За много радост и здраве, за прекрасното в живота – наздраве!
 
Декември 2016
Ваш в Ротари,
Димитър Димитров
Дистрикт гуверньор Д-2482