Откриване на учебна година в Свиленград 2017
Дата: 15.09.2017

В чест на първият учебен ден, 15 септември, местните ротарианци връчиха поздравителни адреси на учениците и учителите от всичките 7 училища от община Свиленград.

Вече две десетилетия, Ротари клуб неизменно присъства на церемониите по откриването на учебната година. Обръщайки се към всички ученици за успешна и ползотворна учебна година, ротарианците им пожелават да надградят наученото досега. И със знанията и уменията, които ще придобият и през новата учебна година, да подпомогнат формирането си като образовани и дееспособни личности. Личности, особено необходими за българското общество!
В поздравителните си адреси, ротарианците се обърнаха специално и към най-малките ученици - първолаците. Чрез първият училищен звънец за тях ще се отворят нови, непознати хоризонти. С тяхните първи учители първолаците ще започнат дългият си път на образование. Помнете ръката, която е държала вашата, докато сте правили първите си стъпки в света на учението, се казва в обръщението към тях.
По-нататък, поздравявайки учителите и родителите, ротарианците им пожелават настойчиво и търпеливо да показват вярната посока на децата, която те трябва да следват. Знанието, възпитанието и българщината са най-важните семена, които българското училище, учители и родители трябва да посеят в бъдещото поколение. За да я има и пребъде България, се казва в поздравителните адреси.
Както на всеки старт на учебната година, и сега Ротари клуб – Свиленград дари на учениците от училищата футболни, баскетболни и волейболни топки. За да растат не само образовани, но чрез спорта и играта, да бъдат и здрави и жизнерадостни.