Обръщение за месец Април на ДГ Анелия Дошева
Дата: 02.04.2012


Колко от събитията, които ви вълнуват, са отразени в изданията на Ротари Интернешънъл?
Колко от въпросите, които си поставяте намират отговор в нашето списание?
Колко и каква е информацията, която търсите и откривате в него?
Какво ви се иска да прочетете и видите в изданието?


Скъпи приятели,

Колко от събитията, които ви вълнуват, са отразени в изданията на Ротари Интернешънъл? Колко от въпросите, които си поставяте намират отговор в нашето списание? Колко и каква е информацията, която търсите и откривате в него? Какво ви се иска да прочетете и видите в изданието? Отговорите на тези въпроси, споделете с мен или на страниците на нашето списание. Поставям ви тези въпроси, не само защото месец април е месец на списанието на Ротари Интернешънъл, а защото точно ние, ротарианците, бихме могли да направим списанието такова, каквото ни се иска. И защо да не започнем с въпроси към самите нас? Колко идеи споделих? Кой добър проект представих? Какво още искам да знам за ротарианския живот? Пишете, приятели, споделяйте своя опит, своя успех, задайте своите въпроси …
Скъпи приятели, отново на дневен ред е наболелият в последно време въпрос – какво още ние, ротарианците, можем да направим, за да се познаваме по-добре, да потърсим нови възможности за взаимопомощ. Къде и как могат да се пресекат не само приятелските връзки, а и нашите бизнес интереси? Как в период на криза бихме могли не само да обменяме мисли и идеи, да споделим приятелство, а и да поставим началото на бизнес сътрудничество? Търсейки решение на тези въпроси, лидерският екип на нашия дистрикт през втората половина на 2011-12 ротарианска година акцентира върху събития, които обединяват ротарианството и бизнес интересите ни. Нарекохме този проект „Ротари за ротарианците”. Началото беше поставено в Косово… Проведе се и друга международна среща - на побратимените клубове от България и Сърбия в град Монтана, където освен върху мира и добросъседството се фокусирахме и върху бъдещото развитие на съвместни  проекти.
Предстоят ни още две мащабни събития – Ротари Експо 2012– на 28 и 29 април в гр. Стара Загора и Ротарианско ловно изложение – на 16 и 17 юни в град Елена. На тези форуми освен щандове, на които ротарианците ще имат възможност да презентират своята дейност, ще бъдат организирани и кръгли маси и дискусии с известни експерти в областта на финансите, банковото дело, развитието на малкия и среден бизнес… Приятели, бъдете активни, станете част от предстоящите ротариански събития.
Нека опознаем себе си и собствените си възможности преди да подадем ръка на другите, за да прегърнем човечеството.     
Ваша в Ротари
Анелия Дошева
ДГ 2011-12