114 години Ротари Интърнешънъл: Ротари клуб София Капитал
Дата: 18.02.2019

Членовете на Ротари клуб София Капитал са пример за лидери с морални качества и високи професионални успехи в респективните им сфери на дейност.

РК София-Капитал е сравнително младо сформирование от успешни български предприемачи, интелектуалци и общественици. Членовете на клуба са пример за лидери с морални качества и високи професионални успехи в респективните им сфери на дейност. Клубът провежда беседи с гост-лектори по въпроси, касаещи както настоящето, така и бъдещето на българското общество. Хуманитарните дейности са основно насочени към обезпечаване на средства и консумативи за даден проект, като фокусните групи са основно деца, младежи и възрастни. Сферите на дейност: превенция на конфликти и изграждане на диалог в общностите; подкрепа за образованието, науката и културната дейност на общностите; създаване на арени за икономически подем; минимализиране на риска в участъци по пътната инфраструктура.

Пешеходни пътеки 22 ОКТ 2015
Ротари клуб София Капитал даде старт на инициативата си да подпомогне пешеходната инфраструктура в района на Самоковско шосе. От Околовръстния път на гр. София до изходната табела на с. Кокаляне в посока Самоков ще бъдат реновирани, ремонтирани или ще бъдат надградени съществуващите 11 пешеходни пътеки зебра. За целта е осигурена най-добрата за тази дейност фирма в България, която също подпомага благородното начинание, което ще спасява животи и ще предотвратява трагични инциденти.

ротари


Дарение на Национален студентски дом  2 ОКТ 2018
Ротари клуб София Капитал направи поредно дарение в подкрепа на развитието на гражданското общество на гр. София и на България. По инициатива на директора на Национален студентски дом г-н Християн Даскалов започна акция в подкрепа на възстановяване на изгорелите през 2001 г. помещения на Дома. Първи откликнаха в подкрепа на идеята приятелите от Ротари клуб София Капитал като предоставиха, съвместно с фирма ВИТЕКС, нужното количество и цвят на боя и латекс.
Ротари

Дарение на 30 компютри в полза на хората  21 ДЕК 17
Ротари Клуб София Капитал и Сателитен Ротари клуб София Капитал – Горна Баня, координираха дарение от американска компания, която предостави 30 компютърни конфигурации, като продължение на програмата и проектите в област образование и култура на двата клуба.
Ротари

РК София Капитал дари литература за затвора в гр. Враца 06 ДЕК 17
Ротари клуб София Капитал спомогна за проекта на Ротари клуб София Възраждане за даряване на литература за нуждите на затвора в гр. Враца. От името на Ротари клуб София Капитал се включиха елект-президента Лина Маймарова, председателят на Сателитния – РКСК – Горна Баня приятелят Иво Иванов и ковчежникът на С-РКСК-ГБ приятелят Иван Игнатов. Заедно с помощта осигурена от списание 8, то те дариха книги и списания и каталози за лишените от свобода.

ротари