РК Берковица отново дари компютри-16 март 2015г.
Начало: 2015-03-16
Край: 2015-03-16
РК Берковица отново дари компютри-16 март 2015г.

РОТАРИ КЛУБ – БЕРКОВИЦА ОТНОВО ДАРИ КОМПЮТРИ, ТОЗИ ПЪТ НА НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ИВАН ВАЗОВ-1872” гр.БЕРКОВИЦА
Ротари клуб Берковица и тази година се включи в проект „Рестарт“ на община Лозана, Швейцария, със съдействието на Асоциация “Мария Кюри” гр.Пловдив и на 16 март 2015г. дари два броя компютри на Читалището в гр.Берковица. Компютрите са настолни и са оборудвани с монитор, клавиатура, мишка, както и лицензиран софтуер. Проектът цели да предостави възможност на неправителствени институции, организации и заведения, предоставящи социални услуги да получат дарение на компютри с цел подпомагане и обучение на лицата от упоменатите целеви групи.
Проектът предвижда дарените компютри да бъдат използвани за придобиване на компютърни умения, за развиване на знания в различни области от деца и възрастни хора, на хора с увреждания или лица в неравностойно положение – да могат да се обучават, да общуват, да усвояват социални умения или да прекарват свободното си време по интересен и полезен за тях начин.
По време на мероприятието възникнаха няколко идеи за съвместна работа на клуба с Читалището в подкрепа и за благото на талантливи деца от гр.Берковица.

Свали файл: 1426865075_img_0110.jpg