Ротари клуб Търговище събра над 12 000 лв. за благородна кауза
Начало: 2016-04-24
Ротари клуб Търговище събра над 12 000 лв. за благородна кауза

Денислава Атанасова

Позлатено великденско яйце бе продадено за 2000 лева на традиционния благотворителен бал на Ротари клуб в Търговище. Ювелирното произведение стана притежание на един от големите приятели на Ротари - собственикът на „Агроторон -М” Мехмед Юмеров. Той получи и почетен плакет за най-голям дарител на бала за откупки на стойност 2665 лв. В търга бe закупенa и оригинална дърворезба на Петър Пушков за 1750 лева от местния бизнесмен и секретар на клуба Стефан Димитров. Третият почетен плакет отиде при бизнесдамата Зорница Зашева.

На благотворителния бал бяха разпродадени произведения на изкуството, колекция от престижни вина и редица други уникални предмети. По масите имаше и специални пликове за дискретни парични дарения. Крайната равносметка отбеляза рекордните 12 515 лв., дарени от членовете на Ротари клуб – Търговище, техните семейства, приятели и гости.

Събраните пари ще отидат отново в служба на обществото, което е и основната мисия на Ротари. Новият проект, по който ще се работи е цялостно обновяване и ремонт на паметника на Никола Симов – Куруто в Търговище, обяви президентът на Ротари клуб Диан Цонев. Чрез мултимедийна презентация той припомни за осъществените през изминалата година проекти. Беше отбелязана успешната реализация на двата туристически заслона "Ротари" в местността „Парка”, финансовата подкрепа на археологическите разкопки на древния град Мисионис, ремонтът на Войнишкия паметник и др.

Да подкрепят своите приятели на празненството в петък, в ресторант „Нова Мизия”, присъстваха представители на Лайънс клуб – Търговище, които връчиха поздравителен адрес. В него те благодариха на Ротари за последователната и сърцата работа през годините и за добре осъществените общозначими инициативи. Кметът д-р Дарин Димитров и двама от неговите заместници, областният управител Светлин Бонев, шефът на ОД на МВР Николай Ненков и др. също бяха сред присъстващите.

„Всички, които сме тук тази вечер имаме една мисия – Търговище. Работим и ще работим заедно за нея”, каза в приветственото си слово кметът Димитров.

Обичани музикално-танцови формации и изпълнители – Валери Георгиев и Вяра Желязова от Варненската опера, балет „Вега” при Младежкия дом, поддържаха доброто настроение на вечерта, а танците на неуморните ротарианци продължиха до късно през нощта.

Още по темата в http://targovishte.tv/targovishte/obshtestvo-targovishte/item/96-video-rekord-sabraha-nad-12-000-lv-na-rotari-bala