Официална визита на ДГ Емил Коцев в Ротари клуб Свиленград
Начало: 2017-07-25
Край: 2017-07-25
Официална визита на ДГ Емил Коцев в Ротари клуб Свиленград

На 25-26 юли на посещение в Свиленград бе дистрикт гуверньорът на Ротари България доц. Емил Коцев.
Визитата на гуверньора в Свиленград започна със среща с борда на директорите и с председателите на комисиите на местния Ротари клуб. На срещата присъстваха и младежите от Интеракт клуба в Свиленград. Основните теми на провелия се разговор с гуверньора бяха организационното състояние на двата клуба, както и реализираните от тях инициативи и проекти в полза на местната общност.
По-нататък официалното посещение на дистрикт-гуверньора продължи с тържествена асамблея на Ротари клуб – Свиленград, на която присъстваха членовете на клуба. Асамблеята бе открита с химните на България и на Ротари. Президентът на клуба Стефан Ламбов приветства с добре дошъл гуверньора на дистрикта и го увери, че местният Ротари клуб е един добър клуб, доказал това в двадесетгодишната си служба в полза на обществото. В отговор на приветствието, гуверньорът Коцев изрази убедеността си, че клубът в Свиленград няма да спре до тук и че ще надгражда постигнатите успехи и през новата ротарианска година. Ефективни лостове за това са реализирането на съвместни проекти, както с други Ротари клубове в страната и в чужбина, така и взаимодействието с други неправителствени организации. Отчетено бе доброто сътрудничество и реализираните съвместни хуманитарни проекти в Свиленград на Ротари клуба с местния Лайънс клуб „Свилена”.
В края на официалната среща дистрикт гуверньорът Емил Коцев връчи значката „Пол Харис” на един от първите ротарианци в Свиленград – Колю Беев, за неговите заслути като дарител във фондация „Ротари”.
Специални гости на срещата бяха паст дистрикт гуверньора Любен Атанасов, асистент дистрикт гуверньора Динко Атанасов и президентът на Ротари клуб Хасково, спонсор на свиленградския клуб, Владимир Гончев.
На втория ден от посещението си дистрикт гуверньорът разгледа някои от реализираните проекти на Ротари клуба в Свиленград. Специално внимание бе отделено на възпоменателния кръст край река Марица, финансиран и изграден изцяло от клуба по повод на 100-годишнинината от освобождението на Свиленград и в памет на десетките невинни жертви, изклани от турската армия. Посетени бяха и паметника на дарителите и благодетелите на Свиленград, изграден отново от Ротари клуба в двора на църквата „Света Троица” и училището, в което е преподавал народният поет Иван Вазов, паметника на тракийката на общинския пазар, възстановен отново със средства на клуба и други исторически обекти на територията на общината.