Дарение на спортни екипи на децата от футболния отбор към първия софийски Ротариански обществен корпус
Начало: 2017-12-23
Край: 2017-12-23

В навечерието на светлите Коледни празници Ротари клуб София-Витоша съвместно с Ротари клубовете София-Триадица, София-Сердика и София-Център, в рамките на първия Ротариански обществен корпус, осигуриха спортни екипи за децата от Футболния клуб в кв. Факултета.

Ротари клуб София-Витоша е един от спонсорите на първия Ротариански обществен корпус в София.

Ротарианският обществен корпус е група от хора, които споделят ангажимента на Ротари да променя света чрез проекти за служба в полза на обществото. Членовете на Ротарианския обществен корпус планират и осъществяват проекти в своите общности и подкрепят местните проекти на Ротари клубовете, но не са членове на Ротари клуб.

Има над 8500 корпуса в над 90 държави. Ротарианският обществен корпус е активен навсякъде, където присъства Ротари: в градските и селските райони, както в развитите, така и в развиващите се страни.

Как започва историята? През 2015 г Илия Илиев и Петьо Петров –бивши футболисти, родени и израстнали в кв.Факултета, заедно с инициативен комитет от квартала с председател Кирил Василев решават да основат спортен клуб ИФК Рома 2015.

От 20 деца в началото сега 120 деца играят футбол във Факултета,като от есента на 2016 г има и женски отбор. Мястото, на което тренират, е малък терен, който Общината е предоставила на клуба до кварталното училище. Треньорите Илия Илиев и Петьо Петров правят всичко безвъзмездно, не получават финансова помощ от никъде, а сами купуват вода за децата, топки и най-необходимото. Надеждата е да се намери някой, които да им подаде ръка да се намерят спортни екипи, топки и кори за тези 120 млади играчи.

И ето, първият Ротариански корпус в София се отзова на техните нужди и на 23.12.2017 на малките футболисти тържествено бяха връчени спортни екипи от президентите на клубовете София-Витоша, София-Триадица, София-Сердика и София-Център с пожелания за много здраве и спортни успехи. От името на футболните таланти президентът на клуба изказа искрените си благодарности към благородния жест на Ротарианския корпус в София.

РК София-Витоша