ПОБРАТИМЯВАНЕ МЕЖДУ РОТАРИ КЛУБ-ЯМБОЛ И РОТАРИ КЛУБ-ЧАЧАК
Начало: 2017-11-24

В периода 23-25.11.2017г. делегация от Ротари клуб-Ямбол беше на посещение на Ротари клуб-Чачак (Дистрикт 2483 - Сърбия и Черна гора). Визитата беше във връзка с официалното честване на 15-годишнината от чартирането на Ротари клуб-Чачак, както и с подписването на Споразумение за побратимяване (Twinning Agreement) между ямболските ротарианци и приятелите от Чачак.
Юбилейното тържество се проведе на 24.11.2017г. в церемониалната зала на Хотел „Ливаде” в Чачак, където в присъствието на Дистрикт гуверньорът на Дистрикт 2483, Бранислав Ранджелович, Дистрикт гуверньорът-елект 2018-2019, Владимир Матич и представители на ротариански клубове от Сърбия, Черна гора и България, домакините имаха възможност да запознаят всички с историята и завършените проекти, както и с перспективите и бъдещите инициативи на клуба, насочени в служба на обществото. С юбилейни подаръци бяха отличени всички Паст президенти на Ротари клуб-Чачак, в знак на заслужена почит към положените от тях усилия за развитието на клуба.
В тържествената обстановка на юбилейното честване Президентът на Ротари клуб-Чачак, Весна Баур, Президентът на Ротари клуб-Ямбол Христо Христов и секретарите на клубовете положиха подписите си на официалната Харта за побратимяване между ротарианците от Чачак и Ямбол. В обръщенията си по този повод, президентите на клубовете изразиха общото мнение на членовете от двата клуба, че с подписаният документ се полага началото на едно действено и ефективно сътрудничество в съзвучие с основните принципи на Ротари Интернешънъл. Подчертано беше, че основната му цел е подкрепа на мира и добросъседството чрез развитие на приятелството и разбирането на историческата ни близост и общото ни бъдеще, както и значението на споделеното намерение за обединяване на усилията в осъществяването на проекти, които ще бъдат от полза за жителите на Чачак и Ямбол.