Емил Чаушев е новият президент на Ротари клуб Търговище
Начало: 2018-07-10
Край: 2018-07-20
Емил Чаушев е новият президент на Ротари клуб Търговище

Управителят на дружеството за корабно и промишлено електрооборудване „Униел” - Емил Чаушев е новият президент на Ротари клуб Търговище. Той пое поста от Атанас Цанев, който ръководи местната структура на организацията в последната една година.
Всяка година по това време Ротари клуб избира нов президент. Този ротационен принцип е заложен с правилника на организацията. На практика всяка инициатива, подета от предишния президент, се реализира от неговия наследник. Така на Емил Чаушев ще се наложи да довърши започнатото по време на предишното ръководството, а именно започнатото обновяване на туристическия заслон в местността „Парка” и други общественозначими проекти.
Атанас Цанев
„Древните гърци са казали, че съвет и помощ, когато не са поискани не се дават, но приятелю, гледай до есента да свършим нещо, защото през пролетта няма никакво време, за да можем да отчетем свършеното.”
Емил Чаушев каза, че ротарианците в града изпращат една много добра ротарианска година и изрази надежда следващата да бъде още по-успешна. Затова той поиска подкрепата на всички приятели от Ротари клуб Търговище, с чиято помощ да завършат започнатите проекти.
На приятелската среща в началото на юли се отбелязва началото на новата ротарианска година и се извърши ритуала по тържественото предаване на огърлицата на новия 18-ти президент.
Емил Чаушев е член на Ротари Търговище от 2009 г. Роден е през 1960 г., семеен, с две деца.

Текст: Денислава Атанасова