Фестивал на щастието
Начало: 2018-06-30
Край: 2018-06-30

650 лева събраха младите ротарианци в подкрепа на каузата „Талант без граници“ от проведеният на 30 юни „Фестивал на щастието“

Младежите от Интеракт и Ротаракт клуб Русе към Ротари клуб успяха да съберат 650,00 лева в подкрепа на каузата „Талант без граници“ на проведеният пред уикенда „Фестивал на щастието“. Вече трета година младите ротарианци, чрез организираните от тях различни събития, подкрепят тази кауза, като всички набрани средства отиват за ремонт и обновление на музикалните инструменти в НУИ „Проф. В. Стоянов“.
С много емоция, забавления и различни атракции премина този първи по рода си фестивал, който показа не само това, което ни прави щастливи – музика, култура, спорт, изкуство, игри, но и грижата за природата, животните и приятелството.
През целият ден гостите и жителите на Русе имаха възможност да се насладят на едни от най-талантливите деца в областта на спорта, изкуството, културата, музиката - участниците бяха повече от 300 .

Някои от най-атрактивните участници демонстрираха открит урок по карате - от спортен клуб „Русе“, йога за начинаещи от клуб „Уаби Саби“, техники от бойните изкуства с помощта на клуб „BMST“. Любителите на танците потанцуваха суинг с „Lindy Hop“, разкършиха се с „Бели денс“ и „Зумба“ заедно с инструкторите от спортен център „Гейм“, всички заедно тропнаха хорце с клуб „Чанове“. Изключително впечатление направиха младите талантливи музиканти и певци от класа на Вили Икономов.

Фестивала на щастието завърши с грандиозен концерт, който показа миналото, настоящето и бъдещето на музиката, наречен „ЗаЕдно“, създаден и ръководен от Георги Великов – млад преподавател по народно пеене в НУИ „Проф. В. Стоянов“ и следващият президент на Ротаракт клуб Русе.

Успоредно с всичко, случващо се на сцената имаше организирани от младежката организация на червеният кръст игри, рисуване с пясък и бои, квилинг с преподаватели от ДГ „Русалка“, изработка на неща от отпадъчни материали, различни конкурси и атрактивни занимания, организирани в шатрата на „Библиотека Л. Каравелов“, уроци по музика и арт дизайн, водени от преподаватели от НУИ „Проф. В. Стоянов“.
Организаторите изказват искрената си благодарност на всички, които помогнаха този фестивал да се случи - Община Русе, ВМРО, SIN CARS Русе, NetWorx.